Vakcinacija i ovog vikedna u tržnom centru u Sarajevu: Pogledajte kako je bilo

3
Radiosarajevo.ba
Vakcinacija i ovog vikedna u tržnom centru u Sarajevu: Pogledajte kako je bilo
Vlada KS / Vakcinacija u SCC-u

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima".

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Sarajevo City Center-u, gdje je danas aplicirano 430 doza.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Aplicirano je 56 prvih, 68 drugih i 306 trećih doza.

Vakcinacija će se na ovom mjestu vršiti i sutra od 10 do 15 sati.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano preko 10.000 osoba.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije