Svečano ispraćeni maturanti sarajevske Općine Stari Grad

0
Radiosarajevo.ba
Svečano ispraćeni maturanti sarajevske Općine Stari Grad
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Maturanti Općine Stari Grad

Kraj jednoj lijepog životnog poglavlja, došao je i maturantima sarajevske Općine Stari Grad.

Nakon niza uspjeha, truda i zalaganja tokom svog školovanja, grupa učenika danas se uputila ka Gradskoj Vijećnici u Sarajevu, te proslavila zajedničkom šetnjom i slikanjem.

Ukupno 279 učenika završilo je osnovne škole u Starom Gradu, a čak 113 maturanata zaslužilo je priznanje Ponos škole jer su od I-IX razreda imali odličan uspjeh i primjerno vladanje.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

U ime Općine Stari Grad Sarajevo maturante su pozdravili i uručili im plakete Enida Osmanagić po ovlaštenju pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport i Senad Musić, stručni savjetnik u Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

"Prije svega čestitam vam na ostvarenim uspjesima. Od malenih pupoljaka kakvi ste došli u prve razrede osnovnih škola izrasli ste u prelijepe cvjetove, prelijepe mladiće i djevojke spremne za nove izazove i pobjede. Vjerujem da ste u starogradskim osnovnim školama naučili biti prije svega plemeniti i vrijedni ljudi i da ste stekli čvrste temelje znanja koje ćete nadograditi u srednjim i visokoškolskim ustanovama," poručila je Osmanagić.

A, maturanti su se kroz veoma emotivne poruke danas oprostili od svojih nastavnika i školskih prijatelja. "Danas smo se okupili kako bismo zajedno proslavili veliki uspjeh – završetak osnovne škole. Tokom ovog perioda naučili smo da radimo u timu, da budemo odgovorni, da se suočavamo sa izazovima i da sami tražimo rješenja. Za sve to zahvalnost dugujemo prije svega roditeljima i nastavnicima koji su nas vodili kroz ove važne godine našeg života. Posebno se zahvaljujem Općini Stari Grad Sarajevo na konstantnoj podršci i pomoći koju je ova lokalna zajednica pružala našoj školi. Ovaj trenutak predstavlja prekretnicu u našim životima i otvara vrata ka novim mogućnostima", izjavio je maturant Aid Šabanović iz Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković".

U svečanom programu nastupili su učenici Nejra Drinjaković – izvedba himne BiH na violini, Iman Šepić-pratnja na klaviru i Imran Hrnjić, učenik Osnovne muzičke škole u klasi prof Ane Kobelja koji je izveo numeru na klaviru. Po završetku programa i uručenja plaketa za najbolje učenike, upriličen je koktel za sve maturante, direktore, nastavnike i roditelje, uz veliku tortu njima u čast.

'Kraj škole': Željko Komšić se potpisivao sarajevskim učenicima na majice

'Kraj škole': Željko Komšić se potpisivao sarajevskim učenicima na majice

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je nekoliko interesantnih fotografija na kojima se vidi zajednički ponos i sreća mnogih učenika i učenica. 

Nadamo se da su i njihove porodice ponosne na njih, te da svi imaju odlučne planove za budućnost i dalje školovanje.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba čestita učenicima na uspješno završenoj školskoj godini!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije