Pionirska dolina / Slaba posjeta u Zoo vrtu, ovo je jedan od razloga

31. 07. 2021. u 13:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 378

Sarajevski zoološki vrt, popularna Pionirska dolina, koji je omiljena destinacija za najmlađe, danas je izbor tek rijetkih posjetilaca. 

Mora se priznati visoke su temperature zraka u Sarajevu. Meteorolozi su za danas najavili izuzetno sparno vrijeme, a temperatura zraka će biti i do 38 stepeni u Sarajevu. 

Tako da je zasigurno jedan od razloga male posjete Pionirskoj dolini ove subote i visoke temperature. No, s druge strane kako javlja fotoreporter portala Radiosarajevo.ba čini se da je malo životinja u Zoo vrtu. 

Kako se može primijetiti i na fotografijama, većina domova namijenih za životinje je prazna, a da se naslutit i da su se sakrile od sunca. Tek poneka životinja može se ugledati, a i one nisu baš raspoložene za posjetioce.

Činjenica je da već neko vrijeme situacija za životinje u ovoj dolini nije baš najbolja i da iste ne djeluju dobro. 

Kako danas izgleda Pionirska dolina i šta je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba pogledajte u našoj galeriji. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)