Pionirska dolina prelazi na ljetni režim rada

0
Fena
Pionirska dolina prelazi na ljetni režim rada
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pionirska dolina

Rekreativno-zabavni centar Pionirska dolina i zoo vrt od danas počinje sa ljetnim režimom rada, koji prije svega podrazumijeva tretman i laganiju ishranu životinja te duži boravak životinja koje potiču iz toplijih krajeva u dvorištima nastambi.

"Od danas će i svi rekviziti biti na raspolaganju posjetiocima u punom kapacitetu. Autodrom, trampolina, vrteška, električni vozić, autići spremni čekaju svoje nove vozače i igrače, naravno uz obaveznu dezinfekciju i sve što epidemiološke mjere podrazumijevaju kako zdravlje djece ne bi bilo dovedeno u pitanje" kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Ona navodi da će april u Pionirskoj dolini i zoo vrtu obilježiti i brojne prinove, rođenje mladunaca, povećanje stada lama, jelena, eland antilopa, vjerovatno i skupine lemura, a možda i vukova.

"Najnoviji stanovnici, majmuni giboni, će također u aprilu kada temperature budu više izlaziti u dvorište nastambe, ostrvo na jednom od jezera u centralnom dijelu", kazala je Hamza.

Istakla je da Pionirska dolina i zoo vrt vodi računa i o epidemiološkoj situaciji, na ulazu je odavno tunel za dezinfekciju, obavezna je upotreba maski, kao i poštivanje svih drugih epidemioloških mjera koje su na snazi u Kantonu Sarajevo.

Radno vrijeme Pionirske doline od danas je produženo sat vremena, odnosno za posjetioce bit će otvorena od 08.00 do 19.30 sati.

"Cijene ulaznica nisu promijenjene, cjelodnevne su, stoga poziv svima da produženo radno vrijeme iskoriste i dođu nam u posjetu", kazala je Hamza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije