Šest dobrih razloga da posjetite Indoneziju ove godine

Radiosarajevo.ba
Šest dobrih razloga da posjetite Indoneziju ove godine
Svi koji su imali prilike da je posjete kažu: Indonezija je zaista prelijepo mjesto. Sastoji se od velikog broja ostrva, tako da plaža nikada nije daleko, a i temperatura rijetko kada pada ispod 25 stepeni.

Budući da se zemlja nalazi u području tropske klime, svježeg i jeftinog voća ima u izobilju, a različite vrste koktela, koji se sa njim prave, dostupne su za smiješan iznos novca, piše britanski Metro.

I pored činjenice da iz ovih naših krajeva putovanje od Indonezije nije baš jeftino, predstavljamo vam šest razloga zbog kojih biste o ovoj zemlji mogli da razmislite kao o svojoj narednoj destinaciji za odmor.

1. Pejzaž

Indonezija obiluje čudima prirode. Osim brojnih plaža, tu su džungle koje se mogu obilaziti, vulkani na koje se može peti, kao i veliki broj vodopada.

Priroda Indonezije krije mnoga prelijepa iznenađenja i veliki broj mjesta sa kojih se pružaju spektakularni pogledi.

2. Šoping

Ne, to nije onaj šoping na koji ste možda pomislili. Pijace su mjesto gde se u Indoneziji odvija život.

A na njima se može kupiti sve: od voća i povrća, preko odjeće do suvenira. Predusretljivi prodavci bit će više nego sretni da vam pomognu. A ponekad im je veoma teško odoljeti...

3. Divljina

Orangutani na Sumatri, zaštićeni komodo zmajevi na ostrvu koje nosi ime po njima, manta raže na ostrvu Nusa-Lembongan i nebrojene vrste riba koje ćete viđati gdje god da zaronite... Sve to čini divlji svijet ove zemlje.

4. Plaže

Koje god ostrvo da izaberete, na plaže se veoma lako dolazi i teško sa njih odlazi. To su uglavnom plaže sa bijelim peskom, od kojih da gotovo nema nijedne na kojoj se ne nalazi tropski bar.

5. Zabave

Ostrva Bali i Gili su najpopularnije destinacije turista iz cijelog svijeta. U skladu sa tim, i noćni život pruža raznovrsne mogućnosti. Bilo da se odlučite za velike klubove ili manje barove na plaže, dobar provod je zagarantovan. I to po prilično pristupačnim cijenama.

6. Hrana

Iako Indonezija i nije toliko poznata po svojoj kuhinji, upravo njena hrana posjetiocima donosi mnoga lijepa iznenađenja.

Nasi goreng i bakmi goreng, pržena riža i pržene knedle, jesu možda nešto poznatiji predstavnici indonežanske kuhinje, ali ono što zaista iznenađuje jesu manje poznata jela.

Gado-gado, mješavina svježeg prženog povrća prelivenog sosom od kikirikija, samo je jedno od njih. A na svakom koraku možeta naći svježu ribu i ostalu preukusnu morsku hranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije