BiH / Pune se bašte kafića: Pogledajte kako je danas bilo u Banjoj Luci

11. 05. 2020. u 21:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ni tmurno vrijeme nije pokolebalo Banjalučane, da nakon dva mjeseca ponovo zasjednu u omiljene kafiće.

Centar grada polako sve više liče na period prije korone, iako su zaštitne maske i dalje obavezne za sve građane.

Za stolom mogu sjediti najviše tri osobe, prenosi Srpskainfo.

"Navikla sam se već na nošenje maski, tako da mi ni ovo nije neobično. Ne bih još ulazila u kafić, ali mislim da na svježem vazduhu, u bašti nema straha od zaraze. Ionako se danas skoro sve otvara u gradu, sve je teže paziti se i distancirati od ljudi", kaže djevojka koja je bila u bašti jednog kafića.

Ugostitelji su prije dolaska gostiju morali dezinfikovati lokale i napraviti razmještaj, odnosno veći razmak između stolova, kako bi se ispoštovala obavezna distanca. Ovo svakako znači i manji broj gostiju koji može biti uslužen u jednom momentu.

Zaposleni su obavezni da mjere temperaturu prilikom dolaska na posao, da mijenjaju maske svaka dva sata, redovno dezinfikuju ruke i stolove nakon svakog gosta.

Konobari pričaju da nema dužeg zadržavanja u blizini gostiju.

"Uglavnom dolaze naši redovni gosti, poželjeli su se i oni nas, i mi njih, ali razgovaramo ipak vodimo sa udaljene distance", rekli su u jednom kafiću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA