Prošetali smo jutros Sarajevom: Da li građani poštuju naredbu o nošenju maski?

2
Radiosarajevo.ba
Prošetali smo jutros Sarajevom: Da li građani poštuju naredbu o nošenju maski?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Zbog povećanja broja zaraženih u Kantonu Sarajevo posljednjih dana, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS jučer je donio je novu Naredbu sa oštrijim mjerama, nego što ih svojom aktuelnom naredbom preporučuje Federalni krizni štab.

Jedna od naredbi propisuje obavezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema, u zatvorenom i otvorenom prostoru, osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druga izuzeća shodno preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Fotoreporter našeg portala prošetao je Sarajevom jutros. Provjerili smo da li ljudi poštuju naredbu o nošenju maski. Pogledajte sami i uvjerite se.

Podsjećamo, u slučaju nepoštivanja ove Naredbe, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će postupiti u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kazne za nenošenje maske su 500 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije