Pogledajte letjelicu kojom će se dostavljati uzorci za testiranja na koronavirus

Radiosarajevo.ba
Pogledajte letjelicu kojom će se dostavljati uzorci za testiranja na koronavirus
Foto: Goran Čerkez / Letjelica FUCZ-a uskoro u svim kantonima FBiH

Letjelica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) popodne je poletjela je sa sportskog aerodroma Golubić u Bihaću s deset uzoraka pacijenata s područja Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

Danas je najavljeno da će početi dostava materijala za uzimanje uzoraka, uskoro u Bihaću i drugim kantonima Federacije BIH.

Istaknuto je da će se ovim angažmanom Federalne uprave civilne zaštite značajno ubrzati proces testiranja za građane Bihaća i drugih kantona u FBiH, ali i na brži i lakši način osigurati neophodna medicinska oprema Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Članovi Štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK) i Kriznog štaba Kantonalnog ministarstva zdravstva potvrdili su kako će se od sutra krenuti sa uzimanjem uzoraka većeg broja suspektnih osoba, te da će uzorci nakon toga letjelicama Federalne uprave civilne zaštite biti transportovani u referentnu laboratoriju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije