Pogledajte kako je bilo danas u Sarajevu na protestu podrške Ukrajini

9
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo danas u Sarajevu na protestu podrške Ukrajini
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skup podrške Ukrajini u Sarajevu

Građani Sarajeva danas su održali mirni protest u centru grada i pružili podršku Ukrajini dok traje ruska invazija na ovu državu.

Nekoliko stotina građana glavnog grada BiH okupilo se ispred Narodnog pozorišta, na Trgu Suzan Sontag, kako bi svojim dolaskom zajednički poslali poruku da osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu i suosjećaju sa narodom Ukrajine.

Otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u BiH Serhii Miniailo je na početku svog obraćanja zamolio učesnike skupa da minutom šutnje odaju počast svima koji su dali život za slobodu Ukrajine.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

"Već 45 dana mi se borimo i teško je pronaći riječi kojima bih opisao svoje osjećaje. Ljutnja, užas, bijes, žudnja za osvetom. Čini mi se da su ove i bilo koje druge riječi koje opisuju emocije previše banalne nakon onoga što vidim na foto i video snimcima iz ukrajinskih gradova", istakao je Miniailo dodajući da je uvjeren da prema tuzi niko ne može biti neutralan i ravnodušan.

Govoreći o osnovnim porukama koje danas žele poslati iz Sarajeva, predsjednica Centra za postkonfliktna istraživanja Velma Šarić je rekla da je simbolično izabrana ova sedmica kada se obilježava 30 godina od početka sarajevske opsade i generalno od početka rata u BiH.

Skup podrške Ukrajini u Sarajevu - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Skup podrške Ukrajini u Sarajevu

"Sarajevo i BiH najbolje znaju kako je prolaziti kroz rat, kroz teror. Ove sedmice smo svjedočili strašnim zločinima u Ukrajini. Današnjim skupom želimo poslati poruku da mi stojimo na pravoj strani istorije, jednoj demokratskoj i evropskoj budućnosti BiH", navela je Šarić.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je prisutna na skupu koji je orgazirao Centar za postkonfliktna istraživanja i partnerske organizacije civilnog društva pod nazivom “Stojimo uz Ukrajinu”.

Kako je bilo danas pogledajte u našoj galeriji slika, ali i videu u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije