Pogledajte iza scene Red Bull Showrun u Sarajevu i fenomenalnog Davida Coultharda

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte iza scene Red Bull Showrun u Sarajevu i fenomenalnog Davida Coultharda
Foto: Red Bull / Red Bull Showrun

Spektakularni Red Bull Showrun, koji je održan u Sarajevu u nedjelju 9. juna, sada je iza nas, a dok svi sabiramo nezaboravne utiske, prilika je da otkrijemo i neke detalje koji su se dogodili iza scene.

Mnogobrojna publika je na sjajan način upoznala Red Bull Driftbrotherse, koje su u glavnom gradu BiH predstavljali Adam Zalewski i Elias Hountondji. Svi su istinski uživali u njihovim impresivnim vozačkim vještinama drifta posmatrajući ih iz neposredne blizine, no samo mali broj sretnika je zapravo iskusio vožnju u samim automobilima.

Određen broj partnera i sponzora Red Bull Showruna, kao i poznate ličnosti među kojima je najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, DJ senzacija Forora, mlada umjetnica Emina Tsili, poznati youtuber, gamer i streamer Nedim Lepić, youtuberi Bake i Nekijutuber te podcaster David Čerkez, imali su privilegiju da se nađu na suvozačkom sjedištu dva snažna BMW-a M4, kojim su Hountondji i Zalewski u tandemu driftali na garaži Avaz Twist Towera.

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

Naravno, prije vožnje je obavljen sigurnosni brifing, a svi koji su se našli na mjestu suvozača također su nosili specijalne kombinezone i kacige. Driftbrothersi su potom pokazali najbolje iz svog drift repertoara demonstrirajući impresivnu agilnost, preciznost i kontrolu.

Elias je imao prilično težak izazov za Eminu, a to je da ga pokuša nacrtati tokom njihovog zajedničkog drifta. Naravno, talentovana Emina je uspjela, a Hountondjiju se crtež toliko svidio da ga je poželio zadržati i ponijeti kući kao zaista lijepu uspomenu iz Sarajeva. Pogledajte kako je Emina nacrtala Eliasa tokom vožnje.

Tokom pauza za predah je u centru pažnje bio fenomenalni Aras Gibieža, koji je sve prisutne zabavio svojim trikovima na motociklu.

Pogledajte kako su fanovi na Instagramu vidjeli nastup Davida Coultharda na ulicama Sarajeva

Pogledajte kako su fanovi na Instagramu vidjeli nastup Davida Coultharda na ulicama Sarajeva

Nakon ovog nezaboravnog doživljaja, dobro raspoložena ekipa se uputila u Red Bull Paddock, gdje ih je dočekao Red Bull Racing Heritage Team i upoznao sa šampionskim bolidom RB7, koji je 2011. godine osvojio dvostruku krunu u Formuli 1.

Red Bull Showrun je prema mišljenju mnogih čak i premašio visoka očekivanja, a tome svjedoče i izjave zvijezda ovog spektakla među kojima su F1 vozač David Coulthard, pomenuti dvojac Red Bull Driftbrothers i Gibieža.

Oni su tokom programa Showruna svojim individualnim tačkama napravili sjajnu atmosferu, Coulthard je vozio F1 bolid, Driftbrothersi su u tandemu izveli svoju drift tačku, dok je Gibieža impresionirao trikovima na motociklu. Atmosfera je kulminirala njihovom zajedničkom tačkom na stazi postavljenoj između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH. Nakon događaja su izrazili oduševljenje publikom i gradom te su otkrili da namjeravaju ponovo doći kao turisti.

Jedno je sigurno, Red Bull Showrun će ostati u lijepom sjećanju svima koji su u nedjelju bili dio ovog nezaboravnog spektakla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije