Red Bull Showrun je počeo: Fenomenalna atmosfera na ulicama Sarajeva

3
Radiosarajevo.ba
Red Bull Showrun je počeo: Fenomenalna atmosfera na ulicama Sarajeva
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Počinje Red Bull Showrun

Dugo očekivani spektakl je počeo. Hiljade fanova je spremno da uživa u spektaklu koji je priredio Red Bull.

Radiosarajevo.ba je ispratio atmosferu na ulicama glavnog grada na početku manifestacije.

Ogroman broj građana Sarajeva i turista je došao da uživa u današnjem programu i pogleda na šampionski bolid Red Bulla, Bolid RB7. 

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Austrijski mediji: "Christian Schmidt želi da obori presudu koja će ojačati građanski dio ustava"

Njega će danas voziti proslavljeni vozač Formule 1 David Coulthard, koji je pojavom izazvao pravu euforiju među fanovima.

Inače, riječ je o bolidu koji je ekipa Red Bull Racinga koristila 2011. godine, a koji je predstavljen na stazi Ricardo Tormo nedaleko od Valencije.

Ovaj bolid je naslijedio izuzetno uspješni RB6, koji je osvojio dvostruku krunu 2010. godine, ali je donio i poboljšanja kojim su prevaziđeni brojni tehnički izazovi. Rezultat timskog rada u Red Bull Racingu bio je moćni RB7, jedan od najdominantnijih bolida u historiji Formule 1. Ovaj bolid je također donio ekipi iz Milton Keynesa titule u poretku vozača i konstruktora, što je bila druga dupla kruna za ovaj tim.

Osim vožnje pobjedničkog bolida Formule 1, gledaoci će moći uživati u bogatom programu u kome će sudjelovati fenomenalni dvojac Red Bull Driftbrothers u svojim snažnim drift automobilima.

Na Red Bull Showrunu je također nastupio i Aras Gibieza, najbolji svjetski stunt moto vozač koji je spremio i vlastite trikove vožnje na zadnjem i prednjem točku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije