Patrola portala Radiosarajevo.ba: Poštuju li građani mjere i nose li maske

4
Radiosarajevo.ba
Patrola portala Radiosarajevo.ba: Poštuju li građani mjere i nose li maske

Prema novoj naredbi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo od četvrtka je u KS obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.  

Prema novoj naredbi, nošenje zaštitnih maski obavezno je u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom, izuzev za sportiste na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače bicikla, električnog romobila i motocikla, kao i druga izuzeća u skladu s preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kantona Sarajevo.

Provođenje nove naredbe nadgledaju pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ukoliko ne ispoštuju nove naredbe, građanima Sarajeva prijeti kazna od 500 do 1.500 KM.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i povećanje broja novozaraženih koronavirusom, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ponovno apeluju na građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere u zatvorenim prostorima, posebno u sredstvima javnog prevoza, trgovačkim centrima i ostalim mjestima okupljanja.

Patrola portala Radiosarajeva.ba danas je na ulicama Sarajeva zabilježila da većina građana se pridržava novih mjera, no bilo je i onih koji nisu imali zaštitnu maskuili je nisu nosili na propisan način.

Pogledajte šta smo zabilježili danas na ulicama Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije