Ovo je 10 najljepših životinja na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je 10 najljepših životinja na svijetu
Foto: FB / Birds of Sarajevo / Labudovi

Sve životinje koje nastanjuju Zemlju su lijepe, raznolikost koja postoji na našem planetu praktički je beskonačna i bogata veličinom, oblicima, karakteristikama i bojama. Evo rangiranja 10 najljepših životinja na svijetu prema Better-Pets.net. 

Bijeli tigar

Bijeli ili bengalski tigar je vrsta kopnenog tigra koja zbog genetskih mutacija ima bijelu boju krzna.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Albino paun

Riječ je nesumnjivo o izuzetno fascinantnim primjercima, koji na njih skreću pažnju upravo zbog odsustva one prepoznatljive karakteristike pauna: kolobara u boji. Albino paun je, u stvari, potpuno bijel, uključujući i rep, uprkos tome što pripada porodici plavih pauna.

Kameleon

Kameleon je najlepši reptil na svijetu. Zamislite da možete promijeniti boju prema okolnostima, bilo bi fantastično i jedinstveno.

Par spasio tek rođenog vrapca: On sad živi s njima, ne želi se vratiti u prirodu...

Par spasio tek rođenog vrapca: On sad živi s njima, ne želi se vratiti u prirodu...

Albino riba

Ova riba je jedno od najtraženijih stvorenja za podvodne fotografe. Uprkos svom upadljivom izgledu, ova riba je vrlo stidljiva, radije se pojavljuje noću kada izađe da se hrani.

Stakleni leptir

Ovaj leptir, naučno poznat kao Greta Oto, jedan je od najčudnijih i najspektakularnijih leptira na svijetu. Boja njihovih krila je providna osim ivica koje su smeđe boje, pa ovaj leptir poprima boju okoline.

Labud

Njihova tiha i mirna ljepota plijeni i odmara oko, a graciozni pokreti zaslužuju mjesto na našoj listi najljepših životinja na svijetu.

Polarni medvjed

'Polarni ili bijeli medvjed je veliki sisar mesožder koji pripada porodici Ursidae. To je vrsta koja se nalazi oko sjevernog pola u Arktičkom okeanu i najveći je kopneni mesožder koji postoji na našoj planeti.

Delfin

Delfin simbolizira vedrinu, slobodu i spontanost, aspekte koji nas fasciniraju u našem tako kontroliranom svijetu.

Haski

Sibirski haski je pas srednje veličine dalekog sibirskog porijekla. To je radna pasmina, iako je postala među najpopularnijim psima.

Ara

Ara su papagaji, egzotične ptice iz tropskih šuma Južne Amerike i pripadaju porodici Psittacidae. Njihova ljepota je zahvaljujući živopisnim kombinacijama boja njihovog perja, piše MSN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije