Pogledajte kako bebe labudovi na Vrelu Bosne prvi put istražuju svijet oko njih

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako bebe labudovi na Vrelu Bosne prvi put istražuju svijet oko njih
Foto: Screenshot/ Birds of Sarajevo / Snimak labudova

Jedan prelijep trenutak koji nas najbolje uči značaju roditelja zabilježen je na Vrelu Bosne. Na snimku, labudovi vode svoju djecu i kreću zajedno u novu avanturu - a to je za njih ulazak u jezero.

"Ovo je bio tako divan trenutak za gledanje: na početku njihovih života, mali labudovi na Vrelu Bosne poznaju samo harmonično okruženje svog malog jezera, sa mirnom vodom, ograđenog drvenom ogradom. 

A onda dolazi trenutak kada po prvi put napuštaju ovaj mali univerzum kako bi otkrili vanjski svijet.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Prije dvije godine, slučajno sam vidio istu sekvencu, ali tada sam se koncentrisao na fotografisanje i zaboravio da pritisnem dugme za video na kameri. Sada sam snimio ovaj dragocjeni trenutak, ovo nježno istraživanje nepoznatog svemira iza njihovog ugodnog jezera, pod pažljivim vodstvom mame i tate labuda, kada se šest labudova prvo migolje po travi, a zatim skaču u bočni rukavac rijeke Bosne - a ovdje je posebno divno gledati kako šestoro klinaca odjednom shvate da voda više nije mirna kao u njihovom jezeru i kako se odmah grupišu, tik uz roditelje.

Sretno u svijetu, drage bebe labudovi! Ali, nisam baš zabrinut zbog tako pažljivih, brižnih i podržavajućih roditelja oko njih", navodi se u grupi Birds od Sarajevo.

Kako su napomenuli, radi se o crvenokljunim labudovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije