Par spasio tek rođenog vrapca: On sad živi s njima, ne želi se vratiti u prirodu...

0
Radiosarajevo.ba
Par spasio tek rođenog vrapca: On sad živi s njima, ne želi se vratiti u prirodu...
Foto: Instagram / Udomljeni vrabac Chibi voli da pozira

Vrabac Chibi danas živi s Alešom i Janjom, parom koji ga je spasio nakon rođenja. Kad su ga pronašli, njegovih roditelja nije bilo u blizini piše Index.hr i dodaje kako mu par daje puno slobode, ali se on ipak ne želi odvojiti od njih.

"Bio je tako mali i krhak. Bojali smo se držati ga u rukama da ga ne povrijedimo. Uz njega je bio još jedan vrabac, ali je uginuo. Zbog toga smo odlučili da ćemo drugoga odnijeti kući i spasiti", ispričao je par za The Dodo.

"Nismo imali pojma kako se brinuti o tako maloj ptici. Pitali smo komšije šta da radimo i saznali smo da malenog vrapca možemo hraniti s pokvašenom mačjom hranom. Upravo smo to radili. U tu hranu stavljali smo i banane. Njemu se to svidjelo", objasnili su Aleš i Janja.

U dnevnom boravku napravili su mu stanište. Napravili su kućicu samo za njega, u kojoj je imao staru odjeću kako bi mu bilo toplije.

Najbitnije je bilo da u blizini ima svoju hranu.

"Malo mu je bilo teško naučiti letjeti. Krenuo je s malim udaljenostima, ali je uspio", ispričao je par.

Kada je narastao, odnijeli su ga u prirodu kako bi bio tamo gdje mu je mjesto. Bilo im je teško, ali znali su da je to ispravno.

"Odletio je na drvo, mislili smo da je to to. Ali nakon nekoliko sekundi se vratio. To se ponavljalo iz dana u dan. Na kraju smo ga uzeli kući i dajemo mu puno slobode. Postali smo porodica", zaključio je par.

Inače, vrabac Chibi ima svoj Instagram profil ali i YouTube kanal na kojem se objavljuju sve njegove avanture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije