Nakon zatvaranja Centra Safet Zajko: Pogledajte šta smo zabilježili

7
Radiosarajevo.ba
Nakon zatvaranja Centra Safet Zajko: Pogledajte šta smo zabilježili
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Centar Safet Zajko

Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku.

Tim povodom, oglasila se Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u vezi s informacijom o navodnom zatvaranju Centra "Safet Zajko".

Iz Kantonalne uprave su potvrdili da nije tačno da je Centar zatvoren, te su dodali su da je nadzor u toku.

"Nakon policijske dojave da se u Centru 'Safet Zajko' nalazi više od 1.000 ljudi, bez pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera, dežurni sanitarni inspektor odmah je izašao na teren gdje je ustanovio i zapisnički potvrdio navode iz prijave, odnosno da je osim više od 1.000 ljudi koji su boravili na prostoru Centra bez pridržavanja fizičke distance, njih oko 100 boravilo u bašti ugostiteljskog objekta, dok su samo rijetki posjetitelji imali zaštitnu masku", navodi se u saopćenju.

Ističu da je postupajući sanitarni inspektor zatražio intervenciju Covid redara J.P. Lokom, kako bi se uspostavilo provođenje higijensko-epidemiolških mjera propisanih naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade Kanton Sarajevo.

Centar Safet Zajko - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Centar Safet Zajko

"Dakle, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS potpuno odbacuje tvrdnju da je Centar 'Safet Zajko' zatvoren, što potvrđuju trenutne slike iz inspekcijskog nadzora, ali je tačno da je subjektu nadzora naređeno uspostavljenje propisanih higijensko-epidemiloških mjera, a sve s ciljem zaštite stanovništva od zaraznih bolesti', piše u saopćenju.

S obzirom da inspekcija još uvijek nije okončala nadzor na navedene okolnosti, ostali detalji inspekcijskog nadzora bit će naknadno saopćeni, istakli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Tim povodom ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je ovaj atraktivni Centar odmah nakon vijesti o zatvaranju. Pogledajte u našoj galeriji fotografija šta smo zabilježili

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije