Mlada mama odlučila se poroditi sama, u prirodi - fotke raznježile svijet

Radiosarajevo.ba
Mlada mama odlučila se poroditi sama, u prirodi - fotke raznježile svijet
Foto: SWNS / Porođaj Hannah Taylor

Hannah Tayloe (23) jedna je od onih žena koje su se u životu naslušale previše priča o traumatičnim porođajima i medicinskom osoblju, a oduvijek ju je pratio osjećaj da djeca sa sobom ''ponesu traumu rođenja''.

Ova mlada instruktorica joge iz Kalifornije odlučila je da svog sina, malenog Kou, na svijet želi donijeti vani, na čistom zraku, u kadi. Također, nije htjela nikakvu asistenciju medicinskog osoblja ili bilo koje stručne osobe.

S njom je bio samo partner Tyler Couchman (34) i njena prijateljica Shea Zamarra, a par je zajedno dobrodošlicu poželio svom zdravom dječaku teškom nešto manje od 3 kilograma. Ovaj mladi par svoje je iskustvo opisao kao ''nevjerojatno i blaženo''.

"Moja mama imala je traumatična iskustva sa mnom i s mojom sestrom i nisam to dobro prihvatila. Odrastajući, slušala sam samo strašne priče o rođenju i onda sam čula iskustvo moje prijateljice sa 'slobodnim porođajem'. Osjetila sam da je to baš za mene", izjavila je ova novopečena majka te dodala kako ovaj oblik porođaja ne uključuje turobne medicinske elemente poput lijekova, anestezija ili bolničke atmosfere.

"Nitko ti ne govori da tiskaš. Samo slušaš svoje tijelo", poručila je te dodala kako se ipak prethodno educirala čitajući knjige i temeljito istražujući sve aspekte ''slobodnog porođaja''.

Osim toga, njena je trudnoća prije samog poroda bila zdrava i redovito medicinski praćena. Njen porođaj počeo je oko 9:30 ujutro. Isprva se nije imala namjeru preseliti u kadu, ali kasnije je donijela odluku da ipak želi otići u kadu izvan svoje kuće koja je spojena na prirodne izvore tople vode. Tamo su, naime, i nastale ove fotografije koje su u samo jedan dan obišle cijeli svijet.

I novopečeni tata prisustovao je događaju: ''Ovo je bilo najčudesnije iskustvo mog života. Nikad prije nisam čuo za slobodni porođaj, ali ulovit sina u svoje ruke bilo je stvarno predivno. Držao sam ga i suze su mi došle na oči. Osjećao sam se kao u snu."

Slične emocije proživjela je i Hannah. "Mislim da bi svi ljudi trebali slijediti vlastita srca. Učinila sam ono što sam smatrala najboljim za svoje dijete. Slobodni porođaj donio mi je iskustvo svetosti i bilo je čudesno. Nikad se nisam osjećala toliko povezanom s vlastitim tijelom. Osjećala sam se blagoslovljeno. On je toliko predivan. Podcijenila sam vlastitu moć ljubavi", zaključila je ova novopečena mama koja se odlučila na veoma hrabar potez koji se za nju pokazao veoma funkcionalnim i stvarno prekrasnim, piše miss7. Ma pogledajte samo te fotografije.

Ipak, mi svim trudnicama preporučujemo da se prije ovakve "avanture" obavezno konsultujete sa svojim ljekarom koji će vam dati najbolji savjet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije