ITAcademy / Maturanti napravili prve korake ka IT karijeri na besplatnom kursu programiranja

19. 02. 2020. u 09:12:00 Promotivni tekst

Shares: 6

ITAcademy je i ove godine, zahvaljujući uspješnoj saradnji sa srednjim školama, omogućila najvećem broju maturanata dosad da besplatno zakorači u svijet programiranja, najtraženijeg i najbolje plaćenog zanimanja današnjice.

Ovogodišnji kurs programiranja na ITAcademy pohađalo je preko 60 maturanata iz Sarajeva, ali i više od 100 srednjoškolaca završnih godina iz različitih gradova BiH koji su nova znanja sticali putem najsavremenije online platforme za učenje. Sljedeća destinacija za maturante je Banjaluka, gdje će se održati besplatan kurs Python programiranja.

Jedan od mnogobrojnih kurseva koji polaznike pripremaju za najtraženija zanimanja

Ovaj kurs programiranja za maturante samo je još jedan u nizu besplatnih edukativnih obuka kojima ITAcademy nastoji da stanovnike BiH približi najtraženijim zanimanjima u 21. vijeku.

Maturanti su kroz mjesec dana kursa upoznali HTML, CSS i JavaScript tehnologije, a po uspješnom završetku kursa napravili su i svoj prvi sajt. Pogledajte i video sa utiscima maturanata, koji su i više nego pozitivni i kažu da su iznenađeni time kako programiranje nije teško da se nauči kada se imaju stručni predavači i vrhunska oprema kao što je to na ITAcademy. Mnogi od njih upravo će nastaviti sa IT usavršavanjem i želja im je da postanu uspješni programeri.

Osim korisnih znanja, polaznici su stekli i vrijedan certifikat koji predstavlja potvrdu o završenoj obuci, ali što je još važnije, omogućava maturantima lakši prolaz ka daljem usavršavanju u oblasti informacionih tehnologija.

Naučila sam raditi čak 3 programska jezika i napravila svoju prvu web stranicu. Posebno sam ponosna što je certifikat ITAcademy konačno u mojim rukama i smatram da ovo otvara vrata ka IT industriji”, izjavila je jedna od maturantkinja koja je uspješno završila kurs programiranja.

Uspješna saradnja sa srednjim školama - undefined

Foto: IT Academy: Uspješna saradnja sa srednjim školama

ITAcademy – najbolje mjesto da započnete profitabilnu IT karijeru

Najtraženije vještine današnjice na ovoj međunarodnoj školi za IT edukaciju godinama su sticali brojni uspješni IT stručnjaci.

U toku jednogodišnjeg školovanja na ITAcademy možete se pripremiti za profitabilnu karijeru u oblasti programiranja, dizajna i multimedije, administracije, IT poslovanja, 3D dizajna i CAD-a ili kreiranja mobilnih aplikacija. Osim praktičnih vještina, možete steći i prestižne internacionalne certifikate koji će vam omogućiti siguran i odlično plaćen posao u struci.

Pravo vrijeme za upis je sada! Postanite i vi dio generacije 2020/21

Sada je najbolji trenutak da započnete svoje obrazovanje koje će vas pripremiti za najtraženija zanimanja u oblasti informacionih tehnologija. Potrebno je samo da izaberete oblast koja vas najviše interesuje i da započnete školovanje za uspješnu IT karijeru po sniženim cijenama upisa. 

NEMA KOMENTARA