Mališani ponijeli zastave u čast Dana nezavisnosti BiH

0
Radiosarajevo.ba
Mališani ponijeli zastave u čast Dana nezavisnosti BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Djeca obilježila Dan nezavisnosti

Učenici Osnovne škole "Grbavica II" iz Sarajeva ponijeli su danas zastave Bosne i Hercegovine kako bi obilježili Dan nezavisnosti naše domovine.

Mirnom šetnjom kroz Sarajevu poslali su poruku o tome koliko je važno na dostojanstven način obilježiti ovaj dan.

Pogledajte galeriju koju je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Građani Bosne i Hercegovine 1. marta slave Dan nezavisnosti. Na taj dan 1992. godine na referendumu je izglasana nezavisnost naše domovine.

Kao što je poznato, na glasanje je tog 1. marta 1992. izašlo oko 64 posto biračkog tijela, od čega je 99 posto građana glasalo za nezavisnost BiH.

Referendumu su pristupili Bošnjaci i Hrvati koji su glasali za nezavisnost, dok veći dio pripadnika iz naroda Srba nisu izašli na referendum želeći da BiH ostane dio krnje Jugoslavije.

Prema podacima, od ukupnog broja glasača 3.253.847 na referendum je izašlo i glasalo 2.067.969 ili 64,14 posto. Od ukupnog broja važećih glasačkih listića ZA je bilo 2.061.932 ili 99,4 posto, dok je Protiv glasalo 6.037 ili 0,29 posto, a nevažećih glasačkih listića je bilo 5.227 ili 0,25 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije