Ko se jednom napije vode sa Baščaršije: Karić sa olimpijcima prošetala Sarajevom

9
Radiosarajevo.ba
Ko se jednom napije vode sa Baščaršije: Karić sa olimpijcima prošetala Sarajevom
Foto: Benjamina Karić/Facebook / Katarina Witt u Sarajevu

Povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, mnogi učesnici ponovo su posjetili glavni grad Bosne i Hercegovine i oživjeli uspomene na svjetski poznati događaj koji je ostavio veliki pečat u njihovoj karijeri.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, dobrodošlicu u naš grad poželjela je slavnim olimpijcima Katarini Witt, Sandi Dubravčić, Juri Franku i Bojanu Križaju.

Zajedno sa njima prošetala je Baščaršijom, a fotografije je podijelila na svom Facebook profilu. U nastavku prenosimo objavu u cijelosti: 

Sarajevom se večeras provozala kolona vozila u defileu. Ovo je razlog

Sarajevom se večeras provozala kolona vozila u defileu. Ovo je razlog

" Volimo naše olimpijsko Sarajevo.

Ponosni smo na sve ono što možemo kao domaćini pokazati našim gostima i prijateljima grada.

Katarina Witt, Sanda Dubravčić, Jure Franko, Bojan Križaj su složni da Sarajevo blista olimpijskim sjajem!", napisala je Karić na Facebooku.

Volimo naše olimpijsko Sarajevo ❤️ Ponosni smo na sve ono što možemo kao domaćini pokazati našim gostima i prijateljima...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, February 9, 2024

Katarina Witt, njemačka klizačica, dvostruka olimpijska pobjednica i legenda umjetničkog klizanja, neizmjerno je značajna za Sarajevo i Olimpijadu. Njene izvanredne izvedbe na Olimpijskim igrama 1984. godine ostavile su neizbrisiv trag u historiji sporta.

Sanda Dubravčić, bivša jugoslavenska klizačica i učesnica na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine, simbolizira povezanost grada s olimpijskim duhom. Njen doprinos promociji sporta i Sarajeva kao olimpijskog grada važan je element u očuvanju uspomena na taj nezaboravan događaj.

Jure Franko, slovenski skijaš, osvajač srebrne medalje u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine, također je dio ove impresivne postave podrške. Njegova sportska izvrsnost u Sarajevu ostaje kao inspiracija budućim generacijama sportista širom svijeta.

Benjamina Karić uživala u piti sa legendarnim skijašem Jurom Frankom: 'Volimo Jureka više od bureka'

Benjamina Karić uživala u piti sa legendarnim skijašem Jurom Frankom: 'Volimo Jureka više od bureka'

Bojan Križaj, još jedan slovenski skijaš i sudionik Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, također se pridružio u ovoj izrazito važnoj podršci. Njegova prisutnost naglašava povezanost regije i Sarajeva s olimpijskim duhom te potiče na daljnje očuvanje i promicanje sportskih vrijednosti.

Ovaj jedinstveni sastav olimpijskih velikana, ujedinjen u Sarajevu, jasno pokazuje koliko je grad ostavio trajan pečat na svjetskoj sportskoj sceni. Njihova podrška dodatno potvrđuje da je Sarajevo i dalje svjetionik olimpijskog duha te da će nastaviti blistati svojim sjajem.

Sve o 40. godišnjici Olimpijade čitajte na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije