Benjamina Karić uživala u piti sa legendarnim skijašem Jurom Frankom: 'Volimo Jureka više od bureka'

14
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić uživala u piti sa legendarnim skijašem Jurom Frankom: 'Volimo Jureka više od bureka'
Foto: Facebook / Jure Franko i Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je objavila na svom Facebook profilu fotografiju sa bivškim slovenskim skijašem Jurom Frankom.

Povodom 40. godišnjice Zimskim olimpijskih igara u Sarajevu, oni su na Baščaršiji uživali u okusu bureka.

"Volimo Jureka više od bureka", skandirale su Sarajlije Juri Franku nakon osvojenog srebra na ZOI.

Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se ojačava status Palestine u UN-u

Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se ojačava status Palestine u UN-u

Kaže: 'Tada nisam ni znao šta to znači, bio mi je to kao vic, dobra fora, na kraju je ispalo da me to prati cijelog života'.

Zašto se ne držati čuvenog slogana? Počastili smo se burekom, uz čašicu razgovora o Sarajevu kojeg ne zaboravlja i uvijek mu se vraća", napisala je Benjamina Karić na Facebooku.

"Volimo Jureka više od bureka", skandirale su Sarajlije Juri Franku nakon osvojenog srebra na ZOI. Kaže: „Tada nisam ni...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Thursday, February 8, 2024

Podsjetimo, Jure Franko bivši je jugoslavenski i slovenski alpski skijaš, najpoznatiji po osvajanju srebrne medalje u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984 u Sarajevu za Jugoslaviju.

U Sarajevu su prije olimpijade, u šest godina, izgrađeni: Olimpijska dvorana Zetra, staza za bob i sankanje na Trebeviću, ski-skakaonice na Igmanu, kao i skijaške staze na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini. Osim toga, izgrađeno je Olimpijsko selo na Mojmilu, hoteli "Holiday Inn", "Igman" i "Vučko", a renovirani su centar Skenderija i stadion Koševo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije