Pogledajte kako se u Sarajevu provode nove naredbe kriznog štaba

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako se u Sarajevu provode nove naredbe kriznog štaba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tržni centri i mjere

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je novu naredbu koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara, nakon što je pogoršana epidemiološka situacija u KS.

Koliko se poštuju nove naredbe zabilježio je naš fotoreporter koji je obišao centar Sarajeva, te nekoliko tržnih centara.

Vidljivo je da su građani disciplinirani, mada uvijek ima nekih izuzetaka.

Podsjetimo, između ostalog, u ugostiteljskim objektima i njihovim baštama može biti pružena usluga samo na sjedećim mjestima, s tim da se mora poštovati ranija mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i više od 60 osoba na otvorenom. Uz to, stolovi moraju biti udaljeni jedni od drugih najmanje dva metra, a gosti za istim stolom jadan metar.

"U ugostiteljskom objektu u svakom trenutku ne smije biti više od 30 osoba u koje se ne ubrajaju uposlene osobe", naglašeno je.

Ograničen je i broj klijenata koji borave istovremeno u trgovinama, objektima za uslužne djelatnosti, malim obrtima i tržnim centrima. Tako je dozvoljeno da jedna osoba bude na deset metara kvadratnih prostora, s tim da ni u jednom trenutku u objektu ne može biti više od 30 osoba, u koje se ne ubrajaju uposlene osobe.

U manjim objektima moraju biti osigurani pojedinačni ulasci. U hodnicima tržnih centara moraju biti uklonjena sva mjesta za sjedenje. Sve ovo važi i za hotele, motele i hostele.

Kako se u Sarajevu provode nove naredbe Kriznog štaba KS, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije