11. decembar / Jim Marshall objavio prelijepe fotografije, ali i skrenuo pažnju na planine

11. 12. 2021. u 11:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jim Marshall, fotograf, aktivista i jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva objavio je nekoliko prelijepih fotografija na svom Facebook profilu. 

Posjetio je sve na ljepote prirode u hladnim decembarskim danima, ali i na Međunarodni dan planina.

Uz citat Jacka Kerouaca, američkog pisca čestitao je današnji dan.

"Zato što se na kraju nećete sjećati vremena koje ste proveli radeći u kancelariji ili koseći travu. Popni se na tu prokletu planinu”, poruka je Jacka Kerouaca, koju je prenio Jim Marshall.

Međunarodni dan planina je prilika za podizanje svijesti o važnosti planina za život, isticanje potencijala ili otežavajućih okolnosti za razvoj planinskih resursa, te prilika za sklapanje partnerstava koja će donijeti pozitivne promjene za planine i planinske predjele cijelog svijeta.

Međunarodni dan planina proglasila je 2003. godine opća skupština Ujedinjenih naroda, nakon što je Međunarodna godina planina, koju je UN proglasio 2002. godine, ukazala na potrebu kontinuiranog osvješćivanja velikog značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA