Na Bjelašnici jutros 1 stepen: Snijeg na planinama, ali kratkog daha

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 1 stepen: Snijeg na planinama, ali kratkog daha
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan-sedlo i Jajce 3; Bugojno, Drvar, Livno i Sarajevo 5; Bihać i Gradačac 6; Sanski Most, Tuzla i Zenica 7; Banja Luka, Bijeljina i Doboj 8; Grude 9; Mostar 10; Neum i Trebinje 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 4hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni oblačno sa kišom. U Hercegovini djelomično vedro, povremeno sa lokalnim pljuskom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 18°C.

Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika

Novi slučaj u BiH: Učenik došao u školu s pištoljem, uhapšena četiri maloljetnika

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će biti lošija u dijelu Bosne. Hladno i tmurno vrijeme, uz konstantno umjereno sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati pojačane tegobe. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni većim dijelom dana biće sunčanije i ugodnije, mada uz temperature niže od uobičajenih. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 12.10.2021., u Bosni oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U srijedu, 13.10.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U četvrtak, 14.10.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije