Historija i kultura "ispisana" arhitekturom na zgradama Sarajeva

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

HAHAHHAA :))) LOLCHINA:

¨¨ostaci Osmanskog ali i Austrougarskog carstva¨¨ LOLCHINA, ovo je kao onaj vic: Isli slon i mis savanom, pa ce u neka doba mis slonu: ¨¨U, ebote, al drmamo!!¨¨ :))) Posto ovo nece shvatit bar 50% raje da nacrtam sada (skiciram): Osmanlije su ostavile ono sto bi trebalo samo porusit i rascistit, A AU je ostavila SVE ONO STO VRIJEDI po Sarajevu. Tamo gdje sjede GUZONJE od politicara, sve do jedna austrougarska gradjevina. Ali zato ce ono napisat ¨¨ali i !!¨¨ LOL :)) kao da je glavno ono sto su ostavile osmanlije, a eto ne treba zaboravit ni ovu malenkost sto su napravili austrougari :)). E moji bjedalji u mozak.... I napomena moderatoru, posto znam da rado brises sve sto govori protiv osmanlija, ovdje ce ti bit uzalud, sejvao sam i uploadat cu ako treba hiljadu puta, zato kani se corava i idi pij kaHvu :)).

čudni ljudi žive tuuuuu

***

Haha

Sve pet, ali koja točno slika prikazuje “otomansku ostavštinu”? Koliko vidim sve uslikano je iz Austrougarske i da se primjetiti da propada jer GraDžani nisu u stanju ni opiturati ono što im je netko drugi sagradio

Miki

Mala kucica? O arhitekto, o mores

Леми

***

NN

Ove fotografije više govore o decenijskoj nebrizi vlasti za ostavštinu.

/ Najnovije