Dani europskog naslijeđa: KUD 'Baščaršija' priredilo sjajan program

0
Radiosarajevo.ba
Dani europskog naslijeđa: KUD 'Baščaršija' priredilo sjajan program
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / KUD 'Baščaršija

U okviru tradicionalne manifestacije "Dani europskog naslijeđa" danas se ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta, na šetnici Obala Maka Dizdara u Sarajevu tradicionalnim plesom, muzikom i pjesmama Bosne i Hercegovine predstavilo Kulturno umjetničko društvo "Baščaršija".

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević ovom prilikom kazala je da KUD "Baščaršija" ima 77-godišnju tradiciju njegovanja i prezentiranja folklorne baštine.

"Pripremili su kreativan i bogat program, a stanovnici Sarajeva se polako navikavaju i dolaze na našu šetnicu kako bi vidjeli šta smo im pripremili", kazala je ministrica.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Manifestacija "Dani europskog naslijeđa" ističe važnost narodnog stvaralaštva i folklora, kulture, kulturne baštine i naslijeđa te naglašava važnost njihovog njegovanja i očuvanja za buduće generacije, a KUD "Baščaršija" to uspješno baštini, saopćilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije