Dani europskog naslijeđa u Sarajevu: 'Dokaz da u BiH postoje lijepe priče'

0
FENA
Dani europskog naslijeđa u Sarajevu: 'Dokaz da u BiH postoje lijepe priče'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Učenici Osnovne škole Kiseljak 1 gosti manifestacije 'Dani europskog naslijeđa 2024.'

Učenici Osnovne škole Kiseljak 1 iz Bilalovca predstavili su se danas, 22. maja na "otvorenoj šetnici kulture" u sklopu obilježavanja tradicionalne manifestacije "Dani europskog naslijeđa 2024.", koju organizuje Federalno ministarstva kulture i sporta.

Kako je kazala ministrica kulture i sporta FBiH Sanja Vlaisavljević, današnji gosti iz Kiseljaka su prošlogodišnji osvajači nagrada u okviru manifestacije "Dani europskog naslijeđa 2024.", a pored njih tu su učenici Srednje zubotehničke škole iz Sarajeva i Srednjoškolskog centra Hadžići.

"Učenici Osnovne škole Kiseljak 1 su naši gosti, a ujedno i motivacijske priča za sve one koji bi željeli učestvovati u našoj tradicionalnoj manifestaciji. Oni nam žele poručiti da se rad i trud isplate i prepoznaju i današnjim programom oni su u stvari nagrađeni", kazala je Vlaisavljević.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Manifestacija "Dani europskog naslijeđa 2024." u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta nastavit će se do kraja godine.

"Do kraja godine ćemo vidjeti mnogo toga lijepog i nadam se prikazati ljudima da u BiH nije sve tako sivo i da postoje lijepe priče", zaključila je ministrica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije