Velike promjene: Da li biste danas prepoznali djecu iz filmova vaše mladosti

Radiosarajevo.ba
Velike promjene: Da li biste danas prepoznali djecu iz filmova vaše mladosti
FOTO: Screenshot / Jake Lloyd
"Klinci" iz filmova i serija koje su obilježile generacije danas su odrasli ljudi i iza sebe imaju skandale, porodice, ostavljene ili ostvarene glumačke i pjevačke karijere.

Mnogi od njih bili su heroji djetinjstva brojnih djevojaka i mladića današnjice, no da li biste zaista prepoznali svakog glumca kojeg ste gledali dok je bio djevojčica ili dječak.

Edward Furlnog (Terminator)

Edward Furlong (39) slavu je stekao ulogom u drugom nastavku Terminatora kada mu je bilo 14 godina. Tokom devedesetih, nastavio je nizati uloge u hit filmovima poput Generacija X i Detroit Rock City te je postao velika teen zvijezda, a 1992. godine proglašen je najseksepilnijim muškarcem na svijetu.

No njegova karijera krenula je nizbrdo zbog ovisnosti o drogama i alkoholu. Njegova bivša supruga Rachael Bella tražila je zabranu pristupa jer ju je u nekoliko navrata tukao. Uhapšen je i jer je bio nasilan prema Monici Keen, koja je također tražila zabranu pristupa.

Furlong, koji je proveo i dva mjeseca iza rešetaka, s Rachael ima i sina Ethana (10).

Cole Sprouse (Prijatelji)

Cole Mitchell Sprouse na filmskom platnu prvi put se pojavio kao sedmogodišnjak, kada je 1999. godine glumio u komediji Tata od formata. Godinu kasnije zaigrao je u popularnoj seriji Prijatelji.

Simpatičnog dječaka Bena gledatelji su upamtili iako se pojavio tek u sedam epizoda. Nakon Prijatelja glumio je u Vidio sam mamu kako ljubi Djeda Mraza, a nakon toga zaigrao je i u nekoliko televizijskih serija. Veću ulogu dobio je u seriji Lagodan život Zacka i Codyja, a trenutno glumi u Riverdaleu.

Jonathan Lipnicki (Stuart mali)

Kao petogodišnjak, u filmu Jerry Maguire tumačio je sina samohrane majke Dorothy i zaradio pohvale publike. Nakon toga, glumio je u Stuartu Malom i Malom vampiru pa prekinuo karijeru.

Prije nekoliko godina išao je na lasersku operaciju, popravio vid i skinuo naočale. Odlučio se vratiti glumi te zaigrao manje uloge u televizijskim serijama. Osim toga, Jonathan se bavio boksom i svoje tijelo je isklesao u teretani.

Christina Ricci (Addams Family)

Jednu od svojih prvih uloga u karijeri, Christina Ricci (37) je ostvarila kao kći mračne obitelji Addams. Tada joj je bilo samo 13 godina, a Wednesday Adams uzdignula ju je u zvijezde.

Glumica je tada postala 'teen ikona', a kasnije se razvila u cijenjenu glumicu. Iza sebe ima i borbu s poremećajima u prehrani. Prije pet godina se udala i ima sina Freddieja (3)

Carmen Cortez (Spy Kids)

Glumica Alex Vega (27) koju smo prije 14 godina gledali u dječjem filmu Spy Kids izrasla je u pravu ljepoticu. Tumačila je malu špijunku Carmen Cortez koja sa svojim mlađim bratom prolazi razne avanture. Nakon uspješnog filma ona se nastavila baviti glumom, a pojavila se čak i u popularnoj seriji Mentalist.

Prošle godine okušala se u plesnom showu Dancing With the Stars i osvojila 6. mjesto. Iako joj je tek 27, iza sebe ima već jedan propali brak s producentom Seanom Covelom (40).

Alisan Porter (Kovrčava Sue)

Film o nestašnoj djevojčici redatelja Jamesa Belushija izašao je sada već davne 1991. godine, ali glavna glumica i danas 'žari i pali'. Doduše, u muzičkim vodama. Alisan Porter danas ima 35 godina, majka je dvoje djece te je pobijedila u američkoj verziji popularnog talent showa The Voice u kojem je surađivala, između ostalih, i s Christinom Aguilerom

Danas gradi pjevačku karijeru, ali njezin život bio je sve, samo ne ružičast. Borila se s ovisnosti o drogama, a istu je pobijedila uz pomoć supruga Briana Autenrietha i djece.

Jake Lloyd (Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja)

Jake Lloyd (28), koji je glumio mladog Anakina u filmu Ratovi zvijezda: Fantomska prijatenja'u zatvoru je od juna prošle godine. Uhapšen je nakon što je bježao policiji na autoputu Južne Karoline vozeći 190 kilometara na sat. Nakon toga, sletio je s ceste.

Njegova majka Lisa policiji je otkrila da ju je taj tad napao i urlao na nju ispred njihove porodične kuće. Razlog njegovih ispada je šizofrenija, koja mu je dijaganosticirana u 19. godini.

Njegova majka otkrila da su ga vlasti prebacile na psihijatriju jer su zaključile da mu je više potrebna pomoć, nego kazna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije