Sjaj i blještavilo crvenog tepiha SFF-a privodi se kraju: Večeras dodjela nagrada

5
Radiosarajevo.ba
Sjaj i blještavilo crvenog tepiha SFF-a privodi se kraju: Večeras dodjela nagrada
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival (SFF) bliži se kraju, a grad domaćin i dalje je protkan istinskom festivalskom atmosferom.

Dodjelom nagrada Srce Sarajeva večeras će na svečanosti u Narodnom pozorištu biti završen takmičarski dio festivalskog programa.

Zavjesa na ovogodišnje festivalsko izdanje zvanično biti spuštena u petak, 20. augusta i to projekcijom dugo iščekivanog filma "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Festivalski trg ispred Narodnog pozorišta tradicionalno je špica svih dešavanja na SFF-u, ali i mjesto okupljanja autora, filmaša, novinara i građana koji iz bašte mogu direktno pratiti filmske autore tokom prolaska crvenim tepihom.

Večeras su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta prošetale mnoge javne ličnosti iz filmskog, muzičkog života, ali i brojni predstavnici političkog života i diplomatskog kora.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je dolazak gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i visokog predstavnika u BiH Christian Schmidta.

Za nagrade Srce Sarajeva u takmičarskim programima 27. Sarajevo Film Festivala takmiči se 47 filmova.

Bit će dodjeljeno Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, te četiri nagrade u okviru Takmičarskog programa igrani film - Srce Sarajeva za najbolji film, Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najbolju glumicu i Srce Sarajeva za najboljeg glumca.

U okviru Takmičarskog programa - dokumentarni film bit će uručene nagrade Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film, Nagrada za ljudska prava te Specijalna nagrada žirija.

Takmičarski program - kratki film donosi nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratki film, a Takmičarski program - studentski film nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film.

Tu je i Nagrada publike te partnerske nagrade, dok je prethodno već uručeno Srce Sarajeva za TV serije.

U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 18 filmova će zabilježiti svjetsku, tri međunarodnu, jedan evropsku, 24 filma regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije