Citati koji će vas inspirirati da unaprijedite svoju karijeru u 2018. godini

Radiosarajevo.ba
Citati koji će vas inspirirati da unaprijedite svoju karijeru u 2018. godini
Svaka nova godina za nas predstavlja novi početak. U novu godinu ulazimo svježi i bez tereta koji se nagomilao u prethodnoj godini.

Novi entuzijazam pomaže da pokrenemo promjene u svom životu. Ovi citati će vas inspirisati da održite entuzijazam i promjene zaista i ostvarite.

Kada ponestane samopouzdanja i potrebno vam je da se podsjetite koliko vrijedite:

"Tokom godina intervjuisala sam na hiljade ljudi, a većinom su to bile žene. Iz tog iskustva mogu da kažem da je korjen svake disfunkcije i svakog problema o kom smo razgovarali bio neki vid manjka samopouzdanja i samopoštovanja", Oprah Winfrey.

"Uvijek budi ono što jesi, izražavaj se i imaj vjeru u sebe. Ne trudi se da pronađeš uspješnu ličnost kako bi postao njen duplikat", Bruce Lee.

"Vi treba da sami postavite svoju vrijednost, da je jasno i glasno objavite svijetu i da se nikada ne zadovoljite ničim što je manje od toga. Zvuči zastrašujuće? To je zato što morate da izađete iz svoje zone komfora. Morate da prestanete da budete sami sebi prepreka na putu ka sigurnosti i sreći. Vrijednovanje sebe je isključivo pod vašom kontrolom", Suze Orman

Kada vam je potrebna hrabrost:

"Ako imate dobar osjećaj, to je znak da vrijedi rizikovati", Mel Brooks.

"Brod u luci je na sigurnom, ali to nije ono za šta je brod stvoren", William G. T. Shedd.

"Svaki put kada doživite nešto što vas dovodi licem u lice sa najvećim strahovima, stičete snagu, hrabrost i samopouzdanje. Tada možete da kažete sebi: ‘Kada sam mogao/la da preživim ovakav horor, moći ću da preživim sve što mi život sprema’", Eleanor Roosevelt.

"Suočite se sa mračnim dijelovima sebe i radite na tome da otjerate tamu samoprosvjetljenjem i praštanjem. Vaša volja da se uhvatite u koštac sa svojim demonima učiniće da vaši anđeli zapjevaju", August Wilson.

Kada ponestane snage i strpljenja da vodite druge:

"Liderstvo nije ni maltretiranje ni agresija. Liderstvo predstavlja očekivanje drugih da znate kako da iskoristite svoj glas u dobre svrhe i učinite da svijet postane bolje mjesto", Sheryl Sandberg.

"Ako vaša djela inspirišu druge da više sanjaju, više uče, više rade i postaju uspješniji, onda ste vi vođa"; John Quincy Adams.

"Znam da ne postoji jedinstvena formula za uspjeh. Međutim, tokom godina sam primjetila da su neke osobine liderstva univerzalne i da su često u vezi sa pronalaženjem načina da ohrabrite ljude da kombinuju svoj trud sa svojim talentima, pogledima na svijet, entuzijazmom i inspiracijom",  kraljica Elizabeth II.

Iskoristite ovu novu motivaciju da učinite za sebe nešto zbog čega ćete kasnije zahvaliti sebi. Radite na svom usavršavanju i razvoju svojih talenata. Samo na taj način ćete steći samopouzdanje koje vam je neophodno da biste došli do uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije