Besplatan kurs „Play with the code” samo za tinejdžere

Promotivni tekst
Besplatan kurs „Play with the code” samo za tinejdžere
Foto: ITAcademy / Besplatan kurs „Play with the code”

Zbog velike zainteresovanosti mladih da nauče programiranje i zakorače u najplaćeniju oblast današnjice, ITAcademy je odlučila da organizuje još jedan u nizu besplatnih kurseva.

Ovog puta će svi zainteresovani tinejdžeri imati priliku da se na kursu „Play with the code” upoznaju sa osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScripta i obezbijede svoju ulaznicu u IT svijet. Za pohađanje ovog kursa nije vam potrebno nikakvo predznanje, već samo vaša volja da se zaigrate kodom i upoznate sa njegovim mogućnostima.

Kurs počinje 28. septembra i održavaće se u prostorijama ITAcademy na adresi Zmaja od Bosne 16, Kubus D, u centru Sarajeva. Broj mjesta je ograničen, zato što prije pošaljite svoju prijavu preko ovog linka. 

Besplatan kurs „Play with the code” - undefinedFoto: ITAcademy: Besplatan kurs „Play with the code”

Kada je najbolje vrijeme da započnete sa učenjem programiranja?

Sva istraživanja pokazuju da je idealno početi učiti programiranje sa 12 ili 13 godina, najuspješniji IT stručnjaci su počeli baš tada. 

Kada smo mlađi, sve lakše učimo, ali treba da budemo svjesni i da nove generacije u vrlo ranoj dobi postaju aktivni korisnici računara, interneta i pametnih telefona te se dobne granice mladih talenata i zaljubljenika u IT pomjeraju.

Pored benefita koje nosi za dalje obrazovanje i buduću karijeru, programiranje uči posebnom načinu razmišljanja koji će vam pomoći u raznim stvarima, čak i u svakodnevnom životu, posebno u planiranju, donošenju odluka i rješavanju problema.

Vjerovatno niste do sada čuli od nekog programera da se žali zato što ne može da pronađe posao. Gotovo da je tako nešto nemoguće jer posao bukvalno traži njih. U budućnosti sva predviđanja su da će raskorak između otvorenih programerskih pozicija i broja programera biti još izraženiji, a razvoj tehnologije nam već godinama ukazuje na to da je programiranje postalo sastavni segment života, bez obzira na to koliko godina imate i čime se bavite.

Ako se i dalje pitate da li je programiranje za vas, jedini pravi način da saznate da li će vam odgovarati ta vrsta posla jeste da prosto počnete da kuckate kodove i vidite koje su sve njegove mogućnosti.

Kada naučite da radite sa kodom, vidjećete da programiranje nije bauk, a da su vam mogućnosti višestruke.

A da je sve to moguće za samo godinu dana, dokazuju polaznici ITAcademy, koji grade uspješne karijere svuda u svijetu.

Do praktičnih vještina kodiranja u najmodernije opremljenim računarskim laboratorijama

Predavanja u okviru ovog besplatnog kursa održavaju se u prostorijama ITAcademy u Sarajevu, koje su opremljene po najnovijim svjetskim standardima za edukaciju IT stručnjaka. Tokom kursa radićete na računarima posljednje generacije, koji olakšavaju upoznavanje sa osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScripta.

Kurs traje 3 sedmice i omogućava vam da se upoznate sa baznim tehnologijama HTML-a i CSS-a, kao i sa osnovnim konceptima JavaScripta. Ono što je najzanimljivije od svega jeste što ćete imati mogućnost da radite u sklopu platforme CodinGame, koja će vam na interesantan i zabavan način približiti programerske koncepte i ostaviti vam slobodu da dalje nastavite učenje pomoću platforme prepune raznoraznih izazova.

Kada već steknete osjećaj u igri sa kodom, radićete i na ličnom projektu – imaćete priliku da samostalno izradite web stranicu ili da radite na nekom od izazova u sklopu platforme CodinGame. Do svih traženih znanja vaša podrška na ovom kursu biće predavač Selvin Denis Stambolić, koji je i sam završio ITAcademy, a danas je uspješan programer i ima vlastitu IT kompaniju.

Usavršavanje dalje možete nastaviti na ITAcademy i odsjeku Frontend JavaScript. Učenjem programskog jezika JavaScript i tehnika za frontend development napravićete značajan korak za ulazak u IT svijet i usvojiti znanja koja ćete odmah moći da primijenite u praksi i napravite svoje prve web stranice, aplikacije ili igrice.

Nastava je prilagođena obavezama u školi i dodatnim aktivnostima, dovoljno je izdvojiti 1,5 h dnevno ili nekoliko sati sedmično.

Na ITAcademy ima više polaznika koji su tinejdžeri i uspješno su završili ovaj program. 

Neki su počeli da rade kao programeri i dizajneri za svoje škole, drugi rade kao freelanceri, neki su dobili stipendije za dalje obrazovanje ili nagrade na takmičenjima za mlade IT talente. Posebna pažnja i podrška se posvećuje na ovoj obrazovnoj ustanovi najmlađim polaznicima.

Zahvaljujući cjeloživotnom sistemu učenja koji je ITAcademy razvila za svoje polaznike, investicija u IT obrazovanje djeteta se dugoročno isplati. Svi polaznici nakon završetka ovog programa besplatno u budućnosti dobijaju od akademije nove kurseve za svoj smjer i tako prate dalji razvoj tehnologije.

Broj mjesta je ograničen! Prijavite se na vrijeme

Broj slobodnih mjesta za tradicionalno pohađanje kursa iz HTML-a, CSS-a & JavaScripta je fizički ograničen. Zato je potrebno da reagujete brzo i da se što prije prijavite kako biste obezbijedili svoje mjesto. Prijavite se besplatno ovdje. 

Podsjećamo vas da je kurs namijenjen tinejdžerima i da ITAcademy poštuje sve mjere predostrožnosti, te će se predavanja organizovati u manjim grupama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije