Advent u Zagrebu: Smijete li popiti koktele rashlađene na -79 stepeni?

Radiosarajevo.ba
Advent u Zagrebu: Smijete li popiti koktele rashlađene na -79 stepeni?
Foto: Pixsell / Atmosfera sa adventa u Zagrebu

Na zagrebačkom Adventu, tačnije na Fuliranju na zagrebačkom Strossmayerovu trgu u Baru Molecular by Mangosta, možete isprobati inovativne molekularne koktele obogaćene suhim ledom, koji ima temperaturu od -79 stepeni i obično se koristi u obliku peleta.

Kada se koktel servira s pelatima suhog leda slijedi prava atrakcija jer se iz čaše dimi, pa ti kokteli izgledaju vrlo atraktivno, a preporučuje se da se pričeka da se suhi led u potpunosti otopi prije nego li otpijete gutljaj pića.

Mangosta u ponudi ima mnogo raznih vrsta koktela, a ako odlučite isprobati gin punch nećete pogriješiti, jer osim baznog pića odnosno Hendrick's gina u to piće ide domaći sok od jabuke, đumbira i limete, a dodaje se i komadić aromatizirane naranče, piše Večernji.

Atmosfera sa adventa u Zagrebu - undefined

Foto: Pixsell: Atmosfera sa adventa u Zagrebu

U tridesetak ugostiteljskih kućica na Fuliranju smjestili su se eminentni hrvatski restorani koji rade jednu od maštovitijih adventskih street food ponuda u ovom dijelu Europe.

Ako ste ljubitelj sarmi, ove se godine nudi se posebna varijanta street sarmica, koje su Market by T&T odlučili staviti u tacos pa je idealna za klopu s nogu.

Chef Marko Palfi za kojeg smo navijali u televizijskom kulinarskom showu, kuha u kućici The Garden , a za posjetitelje željne finih delicija pripremio je jedan poseban specijalitet-Black hot dog s kroketom od krvavice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije