Video / Djevojčica Esma je ponosna na svoju online zadaću, pogledajte zašto

17. 04. 2020. u 21:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2151

Esma Beganović je učenica drugog razreda osnovne škole Hasan Kjafija Pruščak u Zenici.

Na portalu Radiosarajevo.ba već smo i ranije pisali o ovoj djevojčici s Down sindromom. Ona je još od predškolskog doba uključena u vršnjačke aktivnosti, a njen uspjeh pokazuje sve prednosti inkluzije, koliko je ona neophodna, ostvariva i daje izvrsne rezultate. Svako dijete, bez izuzetka, ima pravo na jednak pristup i učešće u predškolskom odgoju i obrazovanju. Bez obzira na to da li ima jedan hromosom viška, ili živi desetine kilometara od najbliže škole. Kada sva djeca bez izuzetka mogu ostvariti svoja prava na obrazovanje, tada nastaju fantastični rezultati.

Kao i njeni brojni vršnjaci, i Esma ovih dana pohađa online nastavu i svoje zadaće šalje učiteljici.  Na ovu zadaću je posebno ponosna pa ju je zajedno s mamom podijelila i na Facebooku. 

U dogovoru s porodicom Beganović, prenosimo vam Esminu zadaću iz predmeta Moja okolina, Matematika i Bosanski, i dajemo joj tri čiste petice!  

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA