Život bez nasilja: FLD nudi besplatno pravno i psihološko savjetovanje ženama

2
Radiosarajevo.ba
Život bez nasilja: FLD nudi besplatno pravno i psihološko savjetovanje ženama
Foto: Fondacija lokalne demokratije / Brošura

Svjesni porasta broja slučajeva rodno zasnovanog nasilja koje je posebno eskaliralo u vrijeme pandemije, Fondacija lokalne demokratije u okviru projekta i kampanje "Za život bez nasilja" nudi besplatno pravno i psihološko savjetovanje ženama.

"Ono se može ostvariti pozivom na brojeve telefona 033/570-560; 033/ 570-561 ili dolaskom u naš Centar za žene koji se nalazi na adresi Bravadžiluk bb, uz prethodnu najavu zvanjem navedenih telefonskih brojeva ili prijavom putem e- maila na pravna.podrska@bih.net.ba ili psiholoska.podrska@bih.net.ba"; navodi se u saopćenju.

Fondacija lokalne demokratije je nevladina organizacija sa primarnim fokusom rada u oblasti zaštite, promocije i unapređenja ljudskih prava, posebno prava žrtava nasilja zasnovanog na spolu.

Unapređenjem zakonskog okvira, socijalnim, ekonomskim i obrazovnim programima osnažujemo žene u BiH za aktivno učešće u transformaciji bh. društva u kojem će imati ravnopravnu ulogu u javnom i privatnom životu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije