Udar na poziciju SPC: Šta znači priznanje Makedonske pravoslavne crkve?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Advokat

Vrijeme je da i Bosna dobije svoju pravoslavnu crkvu. Svetosavskoj teroristickoj organizaciji treba oduzeti svaku mogućnost da predstavlja pravoslavce. Neka predstavlja teroriste kao sto su i do sada činili.

Jaran

Ja bosanski pravoslavac nemam ama baš ništa sa srbima i zastrašujući osjećaj je da me po nekom automatizmu poistovjećuju sa plemenom koje živi preko Drine. Zaista je vrijeme da naša domovina Bosna i Hercegovina ima svoju pravoslavnu crkvu.

N

Treba bosansku pravoslavnu crkvu osnovati. Odvojiti se od terorista

Drzava, nacija, teritorija, drzavne crkve

Crkva Srbije je 1920. od Carigradske patrijašije, za 1,5 miliona franaka u zlatu, kupila grčkopravoslavne crkve u Dalmaciji, BiH, CG,.. Te crkve nisu bile vlasništvo Pravoslavne Crkve Srbije, kako je danas vole zvati SPC. Niti su vjernici bili srbi! Osobno izjašnjavanje građana BiH na popisu kao NACIJE FNRJ srbi ili hrvati se prvi put dešava 1948!! Prije toga su, opet prvi put, svrstani u te kategorije (bez ličnog izjašnjavanja) na popisu stanovništva kraljevine SHS 1921. administrativnom bojenjem pravoslavaca u srbe, a katolika u hrvate ili slovence, ovisno o jeziku. Pravljene su NACIJE Kraljevine- Srbi, Hrvati-Slovenci na cijelom prostoru drzave.

Mirza Tvica

Ovako će ako Bog da jednog dana biti i u Bosni, kada se svijest viševjekovnom bosanstvu probudi i u bosanskim pravoslavnim vjernicima.

/ Najnovije