Zbog velike popularnosti u Sarajevu, Nextbike kreće i u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Zbog velike popularnosti u Sarajevu, Nextbike kreće i u Tuzli
Nextbike je pozitivna priča o vožnji biciklima kroz grad, o najzdravijem, najzelenijem, najzabavnijem i najjeftinijem načinu urbanog prijevoza.

Prošle godine na današnji dan Nextbike je svečano otvorio sistem za iznajmljivanje bicikala u Sarajevu. Tako je glavni grad BiH postao dio velike porodice koja posjeduje ovakav savremeni i zdravi servis javnog prijevoza. 

Bez zagađenja okoliša, stresa zbog gužvi na saobraćajnicama i bez brige o parkingu, Nextbike već godinu dana mijenja navike Sarajlija

Tim povodom, u Sarajevu je održana svečanost na kojoj je ozvaničena prva godišnjica postojanja Nextbike i najavljeno širenje na druge gradove u BiH

Mirela Laković, jedna od organizatorica ovog događaja, u izjavi za Radiosarajevo.ba kazala je kako je ovo projekt pokrenut prije godinu dana.

"Da, to se desilo na današnji dan prije godinu dana. Do nedavno je Nextbike imao sedam stanica za iznajmljivanje bicikala, ali prošlog mjeseca otvorena je i osma - na Dobrinji. Planiramo uskoro otvoriti još jednu stanicu na području općine Stari Grad", rekla je naša sugovornica te najavila:  

"Nama je mnogo važno da je došlo vrijeme da idemo i u druge gradove. Prva na redu je Tuzla u koju Nextbike stiže u narednih mjesec dana, a u projektu su sudjelovali i naši partneri Fond za zaštitu okoliša FBiH, Grad Tuzla, te naši sponzori Addiko bank, Halo mobilna mreža i kompanija DM. Nama su, naravno, zanimljivi i drugi gradovi i radit ćemo na širenju i dalje". 

Za one koji se još nisu registrirali, Mirela Laković objašnjava postupak:

"Proces je vrlo jednostavan. Godišnja članarina je 20 KM, a može se uplatiti online ili u gotovini na prodajnim mjestima BIHAMK-a, Duhanprometa ili e-kupona. Taj iznos funkcionira kao svojevrsni prepaid, kao novac koji koristimo za vožnju. Svakoga dana korisnik ima pravo koristiti prvih pola sata vožnje besplatno,  a dodatni sat naplaćuje se 1,50 KM. Bicikle koje iznajmite na jednoj stanici možete parkirati na drugoj", kazala je Mirela.

"Živite zdravo i živite na jeftiniji način nego do sada. Biciklisti uvijek  stižu na vrijeme", poruka je sa današnjeg skupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije