Svaka druga žena u BiH bila je žrtva nasilja, ali sistem i dalje štiti počinioce

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Žena

Svaki dan u firmi trpim diskriminaciju jer sam žena, a muškarci imaju prvenstvo u firmi uvijek i svugdje, osim kad je 8. mart. Iako fakultetski obrazovana, očekuje se od mene da radim neke poslove čišćenja i pospremanja iza muških kolega koji su srednjoškolskog nivoa, zato što su muškarci i nesposobni su to da urade sami iza sebe. Kakvo poniženje

Flaster

Haj neserite sa tim istraživanjima da možda niste kucali na svaka vrata pa sad znate da nas pola žena handre?pitaj tu šveđanku kakvo je stanje kod njih to nećeš čuti.Naše bošnje su nasuosjećajniji ljudi 100 posto.Imam iskustva sa njihovog idiličnog zapada nedaj ga bože nikome pu,pu,pu

:(

Neko ne smije reći za zlostavljanje ni prijateljima, porodici, a pogotovo prijaviti... Psihičko niti fizičko... Nego eto šuti, trpi, itd.

Kod nas Šveđana

Kod nas Šveđana u vladi i rukovodećim položajima ima više žena nego muškaraca. I normalno je da očevi uzimaju porodiljsko? Jel isto tako i kod vas Bošnja ili imate neko bolje rješenje od nas?

Jasno ko dan

Samo izmišljaju nekakva udruženja i pokrete da bi sebi obezbjedili posao i privilegije. Postoje zakoni i sudovi koji štite svakog pojedinca između ostalih najviše žene.

Muškarčina@ žena

E vidiš i ja sam visoko- obrazovan i radim u kancelariji sa pet žena koje svakodnevno vrše diskriminaciju nad mojom malenkošću. Kad treba nešto prenijeti ,,Hajd ti Meho ti si muško" , kad treba unijeti opet ,,Hajd ti Meho", kad treba pogurati, kad treba nešto autom donijeti ili odbaciti ,,Meho lokica za sve" ,kad se treba nekom smijati opet Meho dežurni. Ovo postaje neizdržljivo.Nisam tražio.

Jama

Blago rudarima pa im nema ko zvocati u jami. Nije loše ni građevinskim radnicima.

Flaster

Neznam zašto ova dijaspora visi po našim domaćim portalima.Zar vam nije super u sweden?ili tamo nemate nikakvo pravo govora,klimate samo glavom i perete im guzeve.Pa nama iz švedski buhara lajuckate.Ostani te tu gdje ste ali bukvalno

ma hajde

#nisamtrazila.... statisticki, danas svoje partnere vise varaju zene i sve veci broj raspalih brakova je uzrokovan preljubom od strane "njeznijeg" pola

zaza

Nije čudo što žene nisu zaštićene od nasilja,ako nemaju podršku ni od policije,ni od socijalnih radnika,niti od strane sudija.Iako žrtva nasilja,njoj sude kao počiniocu nasilja.

/ Najnovije