"Zajedno smo jedno": Zgrade diljem Bosne i Hercegovine večeras su u roze boji

1
Radiosarajevo.ba
"Zajedno smo jedno": Zgrade diljem Bosne i Hercegovine večeras su u roze boji
Foto: Mreža 'Think Pink - Zajedno smo jedno' / Narodno pozorište u Sarajevu osvjetljeno u roze boju

Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke, te su tako udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu 'Think Pink – Zajedno smo jedno' započela kampanju osvjetljivanjem zgrada širom Bosne i Hercegovine u roze boju. 

Saopštenje mreže 'Think Pink - Zajedno smo jedno' prenosimo u cijelosti:

"Simboličnim osvjetljavanjem građevina i objekata u BiH u pink boju zvanično smo počeli 'Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke'. Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu 'Think Pink – Zajedno smo jedno' na ovaj način pridružila su se brojnim evropskim gradovima i skrenula pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

U glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto smo obojili Narodno pozorište Sarajevo.
 
Osvijetlili smo Gradsku upravu u Banja Luci, Pasarelu Zalik u Mostaru, Mješovitu srednju školu Bugojno, fontanu u Hadžićima, Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg, fontanu u Cazinu, pravoslavna kapela Sveti Jovan u Goraždu, Stari grad Pset u Bosanskoj Krupi, mostovi Arena u Zenici. U ružičastoj boji večeras je i Srednja škola Ivan Goran Kovačić Kiseljak, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević Livno i Kula Zmaja od Bosne u Gradačcu.

Oktobar je mjesec u toku kojeg se u cijelom svijetu promoviše borba protiv karcinoma dojke kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, te ukazalo na značaj podrške osobama koje boluju od ove bolesti. Kada se rak dojke otkrije u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje, šanse za izlječenje i produžetak života su daleko veće nego u slučajevima kada se ova bolest otkrije u kasnoj fazi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije