Vodič kroz Sarajevo: Šta vidjeti u gradu na Miljacki?

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Istina

Ako niste svratili u bife kod Junuza na po jednu kao da niste bili u Sarajevu ili popili kahvu kod prsate Ševale. Ove ostale gluposti poput muzeja, spomenika,galerija je samo gubljenje vremena. Pola tih nekakvih Valtera i Bata je izmišljeno.

Austratanta

Zasto se ne vrati prvobitno ime Kalajeva promenada. Sta je Vilson uradio za Bosnu ikad. Sve sto je napravio ,napravio je za srbiju zato su i dali to ime u kraljevini shs. Treba vratiti prvobitno ime Kalajeva promenada/šetalište

arabizirana kasaba poturčenog ološa

puna bliskoistočnog šljama, došljegle po tu radi iz stare raške i čet.aljgore koja se lažno predstavlja kao neki umišljeni bošnjaci/bosanci. čemer, jad i bijeda od podivljalog isl amizma... sve normalno i evropsko je ili protjerano, ili je pobjeglo u zapadnu civilizaciju.

SARAJEVO, KOROTNA SJEĆANJA

Već 34 uklete godine, Sarajevo nije ono mitsko mjesto djetinjstva i mladosti iz ove sentenciozne misli Dace Džamonje. Ovo je Sarajevo Sunet-efendije Skake i Kalendarke rođene Londrc, civilizacijske i kulturne vertikale Čakije Zahiragića, Bube, Jale i Šmrka. Ovo je Sarajevo koje rese ulice 10 *****h-kih uglednika- dobrih, jer su "naši" - narcizam malih razlika ujkana i mujkana! Ovo je Sarajevo u kojem se zapishava Vječna vatra, brišu ulice tvoraca i boraca ZAVNOBIH-a , a dižu spomenici bahatim, feudalnim silnicima- kraljevima. Ovo je Sarajevo u kojem Dan ( grada a ne Dan Oslobođenja!) na čelu kolone predvodi Sultanija od Diplome, koja je građanka Sarajeva koliko i New Yorka. Ovo je, danas, grad koji komemoraciju jednom Marku Vešoviću ispraća prazninom sablasno pustog Narodnog pozorišta. Ovo je Sarajevo- nastavite niz...

Sarajevo, korotna sjećanja...

* u kojem proslavu Dana...na čelu kolone*

dosta

onih sočnih psovki što ih i djeca od tri godine izgovaraju,bezobrazno visoke cijene za naš narod i simptome većeg grada za bosansko hercegovačko poimanje velikog...naša bosna i hercegovina

Guest

Kada krenete starim mahalama i kuckaju lonci, čuju se glasovi koji se dovikuju, prijateljski. Ulica miriše na nešto slatko. Koračaš polako, polako. Dole u gradu buka i golubovi, nosi te rijeka ljudi, ali se iskradeš do Egipta na dvije kugle i bozu... Lijeno Titovom prema suncu. Iza ugla tvoj najbolji prijatelj, kolega, član porodice - upravo je slobodan za tu kaficu i čašu razgovora i smijeha, životu u lice ipak. Dok čekaš sve one koji su tu, koji će doći, koji se neće vratiti nikad ni ovdje ni drugdje... Dok se svi ne sretnemo sa zajedničkim uspomenama. Negdje iznad Grada, među zvijezdama... Znalo je biti dobro. Dok smo tu, može još uvijek.

SARAJEVO, KOROTNA SJEĆANJA

Kada krenete starim mahalama i kuckaju lonci, čuju se glasovi koji se dovikuju, prijateljski. Ulica miriše na nešto slatko. Koračaš polako, polako. Dole u gradu buka i golubovi, nosi te rijeka ljudi, ali se iskradeš do Egipta na dvije kugle i bozu... Lijeno Titovom prema suncu. Iza ugla tvoj najbolji prijatelj, kolega, član porodice - upravo je slobodan za tu kaficu i čašu razgovora i smijeha, životu u lice ipak. Dok čekaš sve one koji su tu, koji će doći, koji se neće vratiti nikad ni ovdje ni drugdje... Dok se svi ne sretnemo sa zajedničkim uspomenama. Negdje iznad Grada, među zvijezdama... Znalo je biti dobro. Dok smo tu, može još uvijek. ka Guest @Guest Nažalost, kao u Gavranu E.A.Poea -"Nevermore"!

/ Najnovije