Vinicio Capossela u BiH: Privlači me vaš sevdah

V. A. Z.
Vinicio Capossela u BiH: Privlači me vaš sevdah
Tradicionalni Mjesec italijanske kulture u BiH, koji je četiri izdanja doživljavao tokom novembra, ove godine prerasta u Sezonu italijanske kulture u BiH koja će biti otvorena koncertom vrhunskog italijanskog kantautora Vinicija Capossele.

Sezona će započeti koncertom vrhunskog italijanskog kantautora, pisca, pjesnika i performera Vinicija Capossele.

"Moja je muzika kompleksna i nije žanrovski određena, u njoj se može nazrijeti opera, folk, zvuci mog kraja, ali i folk drugih zemalja, a također i vaše zemlje. Izvesti ću  blok pjesama Andriana Cellentana. Slušam muziku svih krajeva i volim vašu sevdalinku. Privlači me sve što u sebi ima sevdah", izjavio je Vinicio Capossela, uoči koncerata u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

Zanimljivo je da će na koncertu biti spomenut i Bekim Fehmiu jer je, kao glumac, utjecao na ovog pjevača.

U saradnji sa studentima italijanskog jezika iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara posjetioci će dobiti knjižicu s prevedenim Caposselijevim pjesmama. Cijena karata za koncerte bit će simbolična - 5 KM, a taj novac će pripasti teatarskim kućama za njihove troškove. Turneja pod nazivom Susret dva svijeta počinje 16. septembra u 20.30 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a nastavlja se 18. u Banjoj Luci i 20. septembra u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije