EUzičke razglednice - Vinicio Capossela - Canzoni della Cupa

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Vinicio Capossela - Canzoni della Cupa
U današnjoj emisiji slušat ćemo album Canzoni della Cupa, deseto studijsko izdanje talijanskog kantautora Vinicija Capossele.

Vinicio Capossela sa svojim bendom nastupit će na tri koncerta u pozorištima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, 16, 18. i 20. septembra.

Bogat sadržaj / Vinicio Capossela otvara 5. Sezonu italijanske kulture u BiH

Na ovoj turneji Capossela će osim svojih starijih radova promovirati svoj najnoviji album Canzoni della Cupa, sniman u dva navrata s vremenskom distancom od deset godina. Tema albuma je ruralni, folklorni i mitološki svijet malog talijanskog mjesta, a Capossela je izjavio da ge njegova Irpinia (Campania) sa svojim planinama i šumama podsjeća na Bosnu i Hercegovinu.

Capossela, koji je u svojoj karijeri sarađivao s imenima kao što su Marc Ribot (gitarista koji je svirao s velikim imenima, a pomenimo samo albume Tom Waitsa Rain Dogs i Franks Wild Years) i na ovom albumu je imao impresivnu listu saradnika. Od Italijana tu su Antonio Infatino, Postage i Giovanna Marini, a od Amerikanaca Calexico, Howe Gelb i David Hidalgo iz Los Lobos.

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije