Vijeću ministara dostavljen prijedlog izmjena Izbornog zakona po mjeri HDZ-a!

/ Komentari (29)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

istorijsku cinjenicu da su izgubili rat, drzavu, teritoriju

333

Posto taj prijedlog nije u skladu sa evropskim standardima i presudama ESLJP, nista od toga :D. Otvoreni su pregovori, sta da se radi. Sada vise ne moze nista izvan evropskih normi. Da mi ipak krenemo sa poglavljem 23? Gradjanima bi to najvise odgovaralo.

***

***

Bosna Bosancima

***

BOSANAC

Lukavi latin i UZP-ovac se štiti uvjetujući iz kojeg kantona može biti hrvat sa najvećim brojem glasova. Dakle za njega nisu jednako vrijedni glasovi bosanskih katolika iz svakog kantona, nego su neki "vredniji". Ovo ne smije proći ni na jednom nivou.

Haha

***

Samo ...

... zakon po mjeri svima, ostalo ne dolazi u obzir. Ovo sto nude je plemensko razdvajanje, a iskreno, zaboli me ko je predjednik. Ali, uz ovakav zakon, ja sigurno necu glasati jer bih time dao podrsku nacionalizmu kojeg svakako ne nedostaje.

kako da ne

Treba ići prema jednom predsjedniku koji bi imao protokolarne ovlasti.... trojca plemenskih vođa će rasturiti državu.... da bi bile časne namjere treba sve isto usvojiti i u eresu, jel jasno europejac

Haha

Lijepe riječi su ukras!

Jednakost

Dvije skole pod jednim krovom. Djeca ulaze u skolu na posebne ulaze. Ali kad se konacno isele iz kantona gdje su katolici vecina i odu recimo u austriju, vide da djeca bez obzira na vjersku pripadnost ulaze na ista vrata u skolu i sjede zajedno u klupama. Prvo treba sa vjerskim sluzbenicima porazgovarati i traziti od njih pomoc. Jer zatucani svijet vise njih slusa nego bilo koga drugog.

adi

***

***

***

333

@Adi Sva sreca po pocinjemo pregovore sa EU, pa ce primitivci koji koriste izraze "lojavi" konacno biti sankcionisani i zauzeti zasluzeno mjesto u drustvu - na marginama. U medjuvremenu, dolazi vrijeme normalnih, pismenih, civilizovanih, sa pravim diplomama. A ti vidi sta ces i kako ces :D.

visocica 1662

Neka oni taj predlog zabiju sebi u *****.

Reis Kavazović je plakao zajedno sa Abu Hamzom

5 Septembra, 2013. Naime, dok su razgovarali u pritvorskoj sobi Abu Hamza je upitao reisa Kavazovića zbog čega ga je posjetio na šta mu je reis odgovorio da ga je posjetio zbog Allaha. Reis Kavazović je osjetio da kao lider muslimana, u ime Allaha, treba pružiti svoju bratsku pomoć Abu Hamzi. Također, prilikom prvog susreta sa reisom Abu Hamza je od dragosti zaplakao. Dok ga je tješio i reis Kavazović se nije mogao suzdržati pa je i sam zaplakao.

Biyh

istorijsku cinjenicu da su izgubili rat, drzavu, teritoriju ka Kraj muslimanskim teznjama da prekroje glupane zar mislis da ce proc prijedlog, pa ti muslimani, koje spominjes to nece dozvoliti.

Dudek Krivousti Njofra

Kada ce OVAJ akademik poloziti ispite kod prof.Mesihovica ,pa Soko,pa Aluminij....

Bogomili

Posto taj prijedlog nije u skladu sa evropskim standardima i presudama ESLJP, nista od toga :D. Otvoreni su pregovori, sta da se radi. Sada vise ne moze nista izvan evropskih normi. Da mi ipak krenemo sa poglavljem 23? Gradjanima bi to najvise odgovaralo. ka 333 pošto je Ustav sa tri konstitutivna naroda, baš po evropskim vrednostima ne mogu Bošnjaci da biraju predstavnika Hrvatima, nego svako svog i to će ti biti uskov u poglavlje 23 i nema ulaska dok se ono ne zatvori i. E TO JE EU VREDNOST! Ta da te lepo i polako natera da sve napraviš šta treba i kako treba.

Miki

***

Sverc duhana

Kalva je ovo HDZ namjestaljka. Jednostavnije je upisati izabrani mora biti clan HDZa. Drugo: Kako moze vijece mimistara mijenjati Ustav?? Zar zakon nebi trebao proci PS BiH?

Cuj, pocuj: Vlada mijenja Ustav?!

Ne biraju bosnjaci hrvatima clana predsjednistva, vec legalno i legitimno gradjanskom voljom, biraju clana predsjednistva u interesu gradjana i zastite drzave od secesionista, UZPovaca i separatista, kao drzavnih neprijatelja. Ne smeta HVO i Covicu sto srbi biraju i bosnjacima i hrvatima clana predsjednistva iz entiteta rs-a demokratskom vecinom, ali smeta kada demokratskom gradjanskom voljom bude izabran za clana predsjednistva hrvat, patriota koji nije iz politicke stranke HDZ ili iz udruzenja gradjana imena Hrvatski Narodni Sabor! Patrioti se grcevito bore protiv drzavnih neprijatelja, secesionista iz HNSa i HDZa. Ne biraju se u predsjednistvo prestavnici naroda, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne baze. Sud EU je presudio da je BiH jedna izborna jedinica. Ovi bi uveli 3. za pocetak virtuelni entitet. Patrioti se drze ustavanog prava.

Kradom ispod radara, kroz Vladu mijenjati Ustav

Posto taj prijedlog nije u skladu sa evropskim standardima i presudama ESLJP, nista od toga :D. Otvoreni su pregovori, sta da se radi. Sada vise ne moze nista izvan evropskih normi. Da mi ipak krenemo sa poglavljem 23? Gradjanima bi to najvise odgovaralo. ka 333 . Ne smeta HVO i Covicu sto srbi biraju i bosnjacima i hrvatima clana predsjednistva iz entiteta rs-a demokratskom vecinom, ali smeta kada demokratskom gradjanskom voljom bude izabran za clana predsjednistva hrvat, patriota koji nije iz politicke stranke HDZ ili iz udruzenja gradjana imena Hrvatski Narodni Sabor! Patrioti se grcevito bore protiv drzavnih neprijatelja, secesionista iz HNSa i HDZa. Ne biraju se u predsjednistvo prestavnici naroda, vec pripadnici da predstavljaju gradjane izborne baze. Sud EU je presudio da je BiH jedna izborna jedinica. Oni bi ‘novu’ HB izbornu jedinicu samo za HDZove hrvata. Patrioti se drze ustavanog prava.

333

@Bogomili Ja nemam nista protiv toga da se nadje neki nacin da Hrvati budu zadovoljni u vezi izbora za Predsjednistvo. Ali to ne moze biti na bilo koji nacin diskriminatorno ni prema Hrvatima prema mjestu boravka, a ni prema bilo kome drugom u BiH. To evropski standardi podrazumijevaju, i svako drugacije rjesenje ce pasti na ESLJP. A sto se tice Ustava, potojece stanje je prema Ustavu, tu nema mjesta za bilo kakve prigovore. A apsolutno niko nece pristati na krojenje sistema po potrebama Covica. I bice poglavlje 23 prije ovih prica. Borba protiv korupcije, reforma pravosudja i ljudska prava. To ti mogu garantovati. I sve promjene u BiH ce morati biti uskladjene sa tim poglavljem. Uostalom, to ti kazu i iz EU. Mislis da niko nije svjestan ko koci procese, i ko podriva evropske vrijednosti :D?

KLEMPO

***

***

Lijepe riječi su ukras!

Smrad arijevstva katolickog do neba se cuje

@Adi Sva sreca po pocinjemo pregovore sa EU, pa ce primitivci koji koriste izraze "lojavi" konacno biti sankcionisani i zauzeti zasluzeno mjesto u drustvu - na marginama. U medjuvremenu, dolazi vrijeme normalnih, pismenih, civilizovanih, sa pravim diplomama. A ti vidi sta ces i kako ces :D. ka 333 Zemlja zaudara majoneriziranim U

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

Hahahaha

***

Pitanje

5 Septembra, 2013. Naime, dok su razgovarali u pritvorskoj sobi Abu Hamza je upitao reisa Kavazovića zbog čega ga je posjetio na šta mu je reis odgovorio da ga je posjetio zbog Allaha. Reis Kavazović je osjetio da kao lider muslimana, u ime Allaha, treba pružiti svoju bratsku pomoć Abu Hamzi. Također, prilikom prvog susreta sa reisom Abu Hamza je od dragosti zaplakao. Dok ga je tješio i reis Kavazović se nije mogao suzdržati pa je i sam zaplakao. ka Reis Kavazović je plakao zajedno sa Abu Hamzom Ako je Antisa Pavelic smjestio podrijetlo rvata u u proglas-U- na potopljeni kontinent Mu (arijevska rasa), a H.P. Blavacka povezala arijevce sa nefilima (potomcima smrtnih zena iz kainova roda i palih andjela koji su glavni razlog za Noin Veliki potop) zasto katolicka crkva drzi mise zadusnice hereticima 2020? Mogu onda odrzati i Neronu i Ponciju Pilatu po istim zaslugama.

/ Najnovije