Vijećnica će, kao druge svjetske građevine, svijetliiti u bojama Poljske

Radiosarajevo.ba
Vijećnica će, kao druge svjetske građevine,  svijetliiti u bojama Poljske
Ambasada Poljske / 100 godina povratka nezavosnosti Poljske

Niepodległa na poljskom jeziku znači 'nezavisna'. Pod ovim nazivom protiče  obiilježavanje 100. godišnjice povratka nezavisnosti Republike Poljske.

Na dan 11. novembra 2018. što je točan datum 100. godišnjice, mnoge građevine širom svijeta svijetlit će u bojama nacionalne zastave Poljske. 

 U nizu iluminiranih svjetski najpopularnijih arhitektonskih objekata, kao na primjer Empire State Building ili Eifffelov toranj, naći će se i sarajevska Vijećnica.

U nedjelju 11. novembra od 18:00 do 24:00 sata Vjećnica će biti obasijana crvenom i bijelom bojom.  

Akciju je pokrenučlo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Poljske, a u BiH se realizira preko Ambasade Poljske. 

"Veliko mi je zadovoljstvo da Vas obavijestim, da je ovom prilikom pokrenuta naša saradnja sa sarajevskom Vjećnicom, kao nesumnjivo jednom od najčuvenijih zgrada Sarajeva koja nosi ogromnu historijsku i simboličku vrijednost, te je veoma važna za sam grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naš zajednički projekat će biti održan dana 11. novembra 2018 g. što je točan datum 100. godišnjice povratka nezavisnosti naše države – kada u periodu od 18:00 do 24:00 sata Vjećnica će biti obasijana bojama naše nacionalne zastave, te će biti istaknut logo akcije", saopćeno je iz Ambasade Poljske

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije