Veliki interes za Advent Run na Vilsonovom, prijave još samo dva dana

0
Veliki interes za Advent Run na Vilsonovom, prijave još samo dva dana
Oficijelni vizual / Drugi sarajevski Advent Run

Bliži se kraj prijava za drugi sarajevski Advent Run  koji će  se ove godine održati na Vilsonovom šetalištu u subotu 18. decembra.

Advent run je sportski događaj u organizaciji UG Dečki u plavom, a kojim će se zatvoriti ovogodišnja sezona trčanja. U prazničnom duhu i humanitarnom karakteru, trkači će se okušati na stazi u centru Sarajeva, dužine 5000 metara. 

Sarajevski “Advent Run” je doista poseban doživljaj. Start utrke je u 19,00 ispred Zemaljskog muzeja, a trka ide Vilsonovim šetalištem do Dolac Malte, nakon čega se vraća u zonu starta / cilja.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Proglašenje pobjednika bit će održano u parku između Zemaljskog muzeja BiH i Historijskog muzeja BiH, gdje je planiran i “After Run Party” uz grupu M.A.S.H. uz kuhano vino i adventske delicije. Atmosferu će uveličati i poznate kiseljačke mažoretkinje. 

Dio sredstava prikupljenih kotizacijom namijenjeno je projektu “Dobrotvorno trčanje” u sklopu kojeg će se prikupiti sredstva za pripremu novogodišnjih paketića za 220 djece u domovima bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Zenici i Kulen Vakufu. 

"Zimski dizajn kape i medalje koje su dio startnog paketa za sve prijavljene, dodatno će podići atmosferu među 500 trkača koliko ih se očekuje. Utrka je namijenjena kako vrhunskim trkačima, tako i rekreativcima, pa čak i onima koji se tek namjeravaju okušati u gradskom trčanju. Pozivamo sve prijatelje, obitelji s djecom, trkače i hodače da se kostimiraju i pridruže nam se u ostvarenju cilja da svako djete dobije paketić", ističe Darko Lončar, predsjednik udruženja Dečki u plavom.

Prijave otvorene do 12.12. na web stranici  Dečki u plavom 

Izgled finišerske medalje za drugi sarajevski Advent Run - undefined

Oficijelni vizual: Izgled finišerske medalje za drugi sarajevski Advent Run

Utrku su podržali općina Novo Sarajevo, Zemaljski muzej BiH, Carlsberg BH, IN VINO Sarajevo, TYLOLHOT, voda SARA, Naturavita, Importanne centar, Grand kafa, Argeta, GSS Trebević i Crveni križ FBiH. Medijski partneri projekta su Radio Sarajevo i Europlakat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije