Večeras počinje Europska noć istraživača

Radiosarajevo.ba
Večeras počinje Europska noć istraživača
Evropska noć istraživača počinje večeras.

Manifestacija će biti održana u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu, u Banja Luci u Banskom dvoru i još osam lokacija u gradu, u Mostaru na Španskom trgu i još nekoliko lokacija, u Bijeljini u Kulturnom centru „Semberija“, u biznis centru u Goraždu i u Travniku na Sveučilištu/Univerzitetu Vitez.

Na zabavan način bit će proslavljena nauka i istraživački rad u više od 130 aktivnosti. Oko 80 izlagača susrest će se na sajmovima nauke i tehnologije.

Za najbolji naučni projekat takmičit će se 30 timova. Slogan ovogodišnje manifestacije je: “Kreiramo bolje sutra”.

Bogat program za svaki od šest gradova možete naći na www.nocistrazivaca.ba. Svi oni koji ne budu u mogućnosti pridružiti se na pomenutim lokacijama, mogu na Facebooku pratiti Noć istraživača.

Manifestaciju u Sarajevu će otvoriti Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, zajedno sa drugim zvaničnicima.

Grad Sarajevo prvi put se pojavljuje kao partner manifestacije. U Banja Luci će prvi put u Banskim dvorima biti organizirana manifestacija. Građani Goražda, Travnika i Bijeljine će i ove godine imati prilike učestvovati u Noći istraživača i tako postati dio naučno-istraživačke vojske, koja je prošle godine brojala više od milion građana širom Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije