FOTO: Počela Evropska noć istraživača u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
FOTO: Počela Evropska noć istraživača u Banjoj Luci

Evropska noć istraživača 2015. u Banjoj Luci je večeras zvanično otvorena u Domu omladine, javlja Anadolu Agency (AA). Ova manifestacija, koja se smatra najvećom i najzabavnijom manifestacijom koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po četvrti put se održava u Bosni i Hercegovini.

U okviru Evropske noći istraživača u Banjaluci, program se, osim u Domu omladine, održava i u Narodnoj univerzitetskoj biblioteci RS, Muzeju RS, Dječijem pozorištu i Tehničkoj školi Banjaluka, a u kasnijim večernjim satima planirana je naučna žurka u KSET Pubu.

Posjetioci ove manifestacije imaju priliku vidjeti zvjezdano nebo u mobilnom planetarijumu, da se upoznaju s mnogim neobičnim pojavama, da vide demonstracije naučnih eksperimenata, učestvuju u kreativnim radionicama, ali i da dobiju odgovore na mnogobrojna pitanja.

Srednjoškolaci su se takmičili za najbolji interaktivni naučni projekat, a posjetioci su, tražeći štandove sa brojevima i odgovarajući na pitanja, imali priliku da osvoje i simbolične nagrade.

Dom omladine bio je premali da primi sve posjetioce, tako da je na početku manifestacije Noć istraživača bila velika gužva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije