Udruženje Menssana pripremilo Festival mentalnog zdravlja i Simpozij u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Menssana pripremilo Festival mentalnog zdravlja i Simpozij u Sarajevu
Foto: Menssana / Udruženje Menssana pripremilo Festival mentalnog zdravlja i Simpozij

Od 7. do 11. oktobra 2024. godine, Sarajevo će biti domaćin "Dana mentalnog zdravlja," niza događaja uključujući Festival mentalnog zdravlja i Sarajevo Mental Health Symposium, koji će okupiti stručnjake, organizacije i institucije posvećene ovom važnom segmentu zdravlja, a koji organizira Udruženje Menssana.

Jedan od ključnih događaja je panel diskusija "Briga o mentalnom zdravlju uposlenika – od tabua do organizacijske vrijednosti", koja će se održati 8. oktobra u Europe Houseu, s početkom u 10 sati. Među panelistima su prof. dr. sci Mirna Marković, Naida Pervan i Ana Perić, uz moderatora Mustafu Šuvaliju.

Drugi panel, pod nazivom "Srušimo zidove – razgovor o stigmi i mentalnom zdravlju," održaće se 10. oktobra u CKM-u u 18 sati. Na panelu će učestvovati Arijana Helać-Saračević, Ines Kavalec i Eldina Zolj-Balenović, a Aleksandar Stanković će se javiti putem video poziva, a moderatorica će biti Vanja Semić.

Bliži se početak FAR festivala: "Težimo ka postizanju rodne ravnopravnosti u svim sferama društva"

Bliži se početak FAR festivala: "Težimo ka postizanju rodne ravnopravnosti u svim sferama društva"

Organizacije poput Pomozi.ba, Dajte nam šansu, Homework Hub, te institucije poput Prve gimnazije, aktivno će sudjelovati u Festivalu s različitim programima i radionicama, kao i brojne druge značajne nevladine organizacije i javne ustanove.

Sarajevo Mental Health Symposium održat će se 8. oktobra (10 sati), u Domu armije Bosne  i Hercegovine, okupljajući profesionalce iz oblasti mentalnog zdravlja, a tema Simpozija je Anksioznost kod mladih.

Ovi događaji predstavljaju priliku za razbijanje predrasuda i tabua vezanih za mentalno zdravlje te promoviranje zdravih praksi i podrške u zajednici.

Javni poziv za učešće na Festivalu i Simpoziju mentalnog zdravlja produžen je do 20. septembra.

Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i prijave svoje aktivnosti, projekte ili radove vezane za mentalno zdravlje. Javni poziv je objavljen na zvaničnoj web-stranici Udruženja Menssana na linku OVDJE.

Festival i Simpozij će okupiti brojne organizacije, stručnjake i institucije koji aktivno djeluju u ovoj oblasti. Očekujemo vaše prijave i radujemo se vašem doprinosu u promociji i unapređenju mentalnog zdravlja u našoj zajednici!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije