Ne propustite: Udruženje Menssana u Sarajevu organizira Festival mentalnog zdravlja

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Udruženje Menssana u Sarajevu organizira Festival mentalnog zdravlja
Foto: Menssana / Festival mentalnog zdravlja

U organizaciji Udruženje Menssana, s ciljem promocije svijesti o bitnosti mentalnog zdravlja i očuvanju, u Sarajevu će se od 9. do 11. oktobra održati "Festival mentalnog zdravlja".

Kako su najavili organizatori, prvi dan Festivala je rezerviran za osobe koje žele postati novi članovi udruženje te bolje se upoznati sa radom udruženja.     

Na Međunarodni dan mentalnog zdravlja, 10. oktobra Udruženje Menssana organizira šetnju s ciljem podizanja svijesti javnosti o mentalnom zdravlju. Planirana je šetnja od ARIA Centra do Kamernog teatra 55, i svi građani Sarajeva i drugih gradova BiH i regiona pozvani su da im se pridruže.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zanimljivo će biti istog dana (10. oktobra) u 11 sati u galeriji Kamernog teatra 55, gdje će biti upriličena Panel diskusija o mentalnom zdravlju - “Mentalno zdravlje i društvo”, u kojoj će učestvovati psiholozi, psihijatri, glumci, javne ličnosti, kao i korisnici udruženja.

Udruženje Menssana u Sarajevu organizira Festival mentalnog zdravlja

Planirana je radionica za glumice i glumce koje će voditi psihologinje ovog udruženja, a posvećene su mentalnom zdravlju i glumačkoj profesiji, pripreme za ulogu kao i psihička spremnost glumaca i glumica.

Također, 11. oktobra u sklopu Festivala bit će upriličen i Dan otvorenih vrata Udruženja Menssana, gdje će se prezentirati rad Udruženja i Psihološkog savjetovališta koje je dostupno svim građanima i građankama Kantona Sarajevo.

Udruženje Menssana projekt realizira s dugogodišnjim partnerima Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, uz podršku Ministrastva za kulturu i sport KS.

Udruženje Menssana postoji od 2012. godine dok od 2019. ima Dnevno rekreativni centar za rehabilitaciju i resocijalizaciji osoba sa psihosocijalnim poteškoćama, a od ove godine i Psihološki centar dosputan svima.

Godinama unazad ovo udruženje organizira različite festivale i učestvuju u projektima značajnim za civilno društvo, te napredak istog, s posebnim naglaskom na očuvanje i zaštitu mentalnog zdravlja pojedinca, ali i društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije