Udruženje Lasta dogovorilo detalje oko gradnje spomenika

Radiosarajevo.ba
Udruženje Lasta dogovorilo detalje oko gradnje spomenika
Foto: Lasta / Gradnja spomen parka odreda Lasta

Na današnjem sastanku sa načelnikom općine Centar-Sarajevo,prof. dr. Nedžadom Ajnadžićem i njegovim saradnicima su dogovoreni naredni koraci do konačne realizacije projekta „Spomen park Odreda Lasta“, odnosno preostalog dijela projekta, izgradnje Spomen obilježja.

"Iskoristili smo priliku da načelniku Ajnadžiću i njegovim stručnim saradnicima prezentiramo idejno riješenje spomen-kompleksa koje će biti svojevrsni ukras Općine i Grada Sarajeva", navodi se u saopćenju Udruženja Lasta.

Inicijativu za izgradnju spomen obilježja pokrenuli su još prije dvije godine, a danas su uspjeli da dogovore preostale detalje oko urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole, piše u saopćenju.

"Dobili smo od načelnika Ajnadžića i obećanje da će Općina Centar – Sarajevo djelimično biti sufinansijer projekta i da će biti u koordinaciji s Udruženjem do konačne izgradnje spomenika a čija će izgradnja započeti u aprilu 2019. godine. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koji su u protekle dvije godine dali lični doprinos u dosadašnjim aktivnostima oko priprema za realizaciju, možda i najznačajnijeg i najzahtjevnijeg projekta na kojem je Udruženje do sada radilo", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije