Udruženje "Lasta": Isto zlo se opet ponovilo

Radiosarajevo.ba
Udruženje "Lasta": Isto zlo se opet ponovilo
Foto: Facebook / Udrženje veterana "Lasta"

Udruženje veterana policije za specijalne namjere "Lasta" oglasilo se na svojoj Facebook stranici povodom ubistva dva sarajevska policajca.

Prenosimo tekst u cjelosti:

Poštovani članovi, prijatelji, pratitelji naše stranice, dragi sugrađani, danas je težak dan. Dan u kojem su kriminalci, neljudi mučki ugasili dva nedužna života. Života dva časna policajca. Teško je bilo šta pametno napisati u ovom trenutku osim izraziti saučešće porodicama poginulih. Možda nismo niti svjesni kako je častan i težak posao koji svakodnevno obavljaju policajci. Samo oni koji rade ili su radili ovaj posao znaju. Pogotovo je to teško u današnje vrijeme kada su policajci glineni golubovi koji hodaju ili se voze ulicama, slabo opremljeni, slabo plaćeni, zakonima obezvrijeđeni. Sigurni smo da imamo najbolje policajce na svijetu što dokazuju brojne nagrade i medalje donesene sa međunarodnih takmičenja.

Ali, političari, parlamentarci ako imalo obraza imate i ako zaista želite da iskorijenite kriminal u ovoj zemlji, dozvolite im da rade svoj posao, dajte im zakonska ovlaštenja i zaštitu. Ne dozvolite da nepravda bude jača od pravde, kriminalci da budu popularniji u društvu od čestitih, vrijednih i hrabrih. Koliko još života treba dati i koliko djece siročadima napraviti?

Mi, bivši policajci, specijalci, vrlo dobro znamo kako je bilo naći se u situaciji da ispred nas stoji zlo daleko bolje naoružano a iza nas nejač, porodice, starci. Žmarci idu uz leđa, adrenalin poraste, ali smo znali da nema nazad po cijenu života. Jutros su se Adis i Davor našli u sličnoj situaciji i dali su živote na radnom mjestu u zaštiti imovine i građana. Isto zlo se opet ponovilo.

Najoštrije osuđujemo ovaj zločin i zahtjevamo najstrožije kazne za sve uključene u ovaj kriminalni i gnusni čin i napominjemo da naši članovi do kraja života stoje i dalje svojim iskustvom i srcem svim organima unutrašnjih poslova na rasvjetljavanju u riješavanju ovog i drugih slučajeva, dobrovoljno i volonterski, kako smo to radili i kada je bilo najteže.

Sutra organizujemo 4. Memorijalni malonogometni turnir „Mirsad Mahmutović“ u čast našeg suborca, policajca, specijalca, Mirsada i ostale naše braće koja su utkala svoje živote za Domovinu. Razmišljali smo da otkažemo turnir, ali smo odlučili da isti održimo u inat zločincima koji ne smiju zaustaviti život i borbu za pravdu. Svakako čemo se na prigodan način prisjetiti Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

U ime našeg Udruženja izražavamo najdublje saučešće porodicama nastradalih policajaca a naše sugrađane molimo da se na dostojanstven način prisjete naše poginule braće policajaca kako u ratu tako i u miru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije